Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.98
Gram Altın
2463.04
BIST 100
9887.83
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

14 Ocak 2022

​2023'te ilk ürünleri almak istiyoruz3 Nokta

Değerli okurlarım, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesaisini, Simav Belediye Başkanı Adil Biçer'in, Gazetecilere verdiği akşam yemeğiyle tamamladım.

Yemek ne kadar bir kutlama yemeği olsa da, biz yinede haber peşindeydik. İşte bizim meslek böyle bir meslek3 Nokta Uyku anları hariç, sürekli görevde oluyorsunuz3 Nokta Yani, ne bayramı var; ne kutlaması var.

Şimdi, Simav Belediye Başkanı Adil Biçer'in, yemek esnasında yapptığı açıklamalara geçelim3 Nokta Çünkü, o açıklamalarda, ülkenin geleceğine etki edecek bir konu var.

Efendim konu şu: Simav'a kurulacak olan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sera Bölgesi3 Nokta

Simav'a kurulacak Organize Sera Bölgesinin diğerlerinden bazı farklılıkları bulunuyor. Mesela bu farklardan biri, Seralarınjeotermal enerjiyle ısıtılacak olması3 Nokta

Bu da, ülkemizin Kış aylarında meyve sebze ihtiyacının önemli bir kısmının giderilmesi demektir. Hem de, maliyeti çok az olan yenilenebilir enerjiyle3 Nokta

Bir diğer farkı da, Organize Sera Bölgesinin genişlemeye ve gelişmeye çok müsait bir alana kurulacak olmasıdır. Yani istenildiğinde, burası bir sera üssü haline getirilebilir.

Simab'ın bir Sera Üssü haline getirildiğini düşünsenize3 Nokta Burada, dünyanın önemli bir bölümünün domates ihtiyacının da karşılandığını düşünsenize3 Nokta Çünkü, Simavda bu potansiyel mevcut3 Nokta

Zaten, Belediye Başkanı Adil Biçer de, Simav'ı "Domatesin Başkenti" yapacağız dedi. Başkanın verdiği bilgiye göre, yatırım hayata geçtiğinde, 1500 ila 2000 kişiye iş imkanı oluşacakmış. Tabi yatırım büyüdükçe, istihdam oranı da artacak3 Nokta

Başkan Biçer'le, Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli'nin Simab'a yaptığ inceleme gezisini de konuştuk.

Çok faydalı ve bereketli bir ziyaret oldu diyerek sözlerine başlayan Başkan3 Nokta Ardından da şunları söyledi:

"Sayın Bakanımızın, sahayı bizzat yerinde görmesi işleri çok hızlandırdı. Hemen orada Kendisinin bazı talimatları oldu. Bu talimatlar, projenin kaderini değiştiren talimaatlardır.

Simav Belediye Başkanı'na, projenin ne zaman bitirilmesi plandandığını da sorduk. Sayın Viçer de, "2023'te ilk ürünleri alabilmek için çalışyoruz" dedi.

Bende, bu önemli projenin en kısa sürede bitirilmesi temennisiyle yazıyı noktalıyorum. Bak seçimler arefesindeyiz3 Nokta Sonra birileri vatandaşı domates kuyruğuna düşürmeye kalkışır.

Ayrıca, her zaman alternatifin bulunması iyidir.