Dolar (USD)
32.48
Euro (EUR)
34.87
Gram Altın
2331.61
BIST 100
9079.97
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

21 Şubat 2021

16 saatlik kar molası!

GEÇTİĞİMİZ hafta, başta Marmara Bölgesi olmak üzere bir çok bölgemizde kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi... Pazartesi gecesi benim de önceden planlanan bir yolculuğum vardı Balıkesir Gömeç'e... Saat 23.00'te Esenler Otogar'dan Metro Turizm otobüsüne bindik. Varış saatimiz normal şartlar altında sabah saat 07.00 civarıydı.

Susurluk'ta kaldık

Bursa'ya kadar yollar karlı olsa da sorunsuz yolculuk yaptık. Bursa'dan sonra kar yağışı şiddetlendi. Susurluk'a gelirken trafik durdu. Şoförümüz araçtan inerek, bir teftiş gezisine çıktı. Kar yolu kapamış, polisler geçişe izin vermiyormuş... Mola yerimize de 400 metre bir şey kalmıştı. Şoför bey, polisten rica etmiş, "Mola yerine kadar yolcularımı götüreyim burada sersebil olmasınlar" demiş. Polisler de tamam, geçebilirsen geç demişler. Şoförümüz, önündeki yan durmuş kamyon ve TIR'lardan bazılarına rica ederek yer açılmasını sağladı. Emniyet şeridini de kullanarak mola yerine getirdi bizleri... Bizden sonra 5-10 otobüs daha geldi Metro Turizm Susurluk Dinlenme Tesisleri'ne... Gece saat 04.00 civarıydı... Göz gözü görmüyordu neredeyse...Soğuk ise iliklerimize kadar işliyordu... Bu arada internet vasıtasıyla öğrendik ki, o gece Susurluk yolundaki 3-4 yerde meydana gelen tıkanıklık sebebiyle 1.800 civarında araç saatlerce mahsur kalmış.

metro_6987047ba05fac5d8736684daed762d7.jpg

13 saatlik bekleyiş

Ha şimdi ha birazdan açılır derken tam 13 saat bekletildik tesislerde... İnanamadım doğrusu...Hangi devirde yaşıyoruz dedim kendi kendime... Hükümet, karayollarına ve belediyelere her türlü imkanı vermişken, Bursa-İzmir otoyolu gibi bir anayol, nasıl olur da 12 saat kapalı kalır... Gelelim tesiste kalmaya.... Isıtma sistemi yok. Yolcular tir tir titriyor... Üç beş petek var ama yetersiz... Çorba tam bir felâket... Bir tost 22 TL... Evet evet yanlış okumadınız bir karışık tost 22 TL... Paris mübarek... Bir bardak çay 3 TL... Kartonda olanı 5 TL... Tuvalet 2 TL... İnsanlar en az 4-5 kere tuvalet ihtiyacını gidermek zorunda kaldı. Bari, böyle durumlarda tuvaletten ücret almasanız olmaz mıydı be abiler... Hadi ısınsak, üşümesek neyse... Tedirginiz, üşüyoruz ve üstüne üstlük kazıklanıyoruz!..

Acarlar rampası

Gündüz 14.00 civarı yolun açıldığı bilgisi geldi. Bizim şoför "İyice emin olmadan yola çıkmam" dedi. "Aksi takdirde yolda kalırsak yolcular uzun süre nasıl dayanır otobüste" diye de ekledi... Mantıklı düşündü. Tesisten en son bizim otobüs ayrıldı. Baktık gidiyoruz... Sevindik... Ancak Acarlar rampasına geldiğimizde yine durduk. Önümüzde onlarca araç var. 3 saat de burada bekledik... Bereket yolcular tam burnundan solumaya başlamıştı ki, yavaş yavaş hareketlendik.

TIR'ları durdurmalılar!

Şoförümüz şöyle serzenişte bulundu: "Aslında polislerin yapacağı tek şey vardı. TIR'ları bekleteceklerdi. Yolcu otobüslerine ve otomobillere yol vereceklerdi. Yolu TIR'lar kapatıyor." Gerçekten de Acarlar yokuşunu kapatan TIR'ları görünce adamın haklı olduğuna karar verdim. Bereket, bizim şoför yine tecrübesini ve cesaretini konuşturdu, sağlı sollu manevralarla bizi TIR'ların arasından geçirdi de saat gece 19.30 civarında Gömeç'e varabildik. O hengameden kurtulunca arkaya baktım bir ara, bizden başka Acarlar yokuşunu çıkıp da peşimizden gelen bir otobüs göremedim. Doğrusu şoförümüzü bir kez daha takdir ettim. Daha sonra da teşekkürlerimi ilettim kendisine...

İşte böyle dostlar... TV'lere, gazetelere ve internet sitelerine manşet olan, "Balıkesir Susurluk yolu 16 saat kapandı, jandarmalar kumanya dağıttı" haberinin merkezindeydim ben. Fakat hâlâ, Bursa-İzmir otoyolunun nasıl olup da kar yağışı sebebiyle 16 saat kapalı kaldığına bir türlü aklım almıyor. Bir de, otobüsün verdiği 152 TL otoyol parasının 100 lirasının kardan dolayı mecburu bekleme yapıldığı için OTOPARK ücreti olarak alınması garibime gitti!..

 
ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan