Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

12 Temmuz 2021

15 Temmuz Öncesi ve Sonrası

Büyük ihanetin üzerinden 5 yıl geçti.

O gece yıllardır süren ihanetin adeta final gecesiydi. Uzun yıllar süren devletin içine sızma hareketinin artık son adımını atarak devleti ele geçirmeye çalışan FETÖ, milletimizin güçlü direnişiyle karşılaştı.

Devletimizin ve milletimizin her türlü gizli bilgisini elde etmek için kılıktan kılığa giren hainler, 15 Temmuz gecesi asker kılığına girerek milletimize ait olan askeri ekipmanları yine milletimize karşı kullandı.

Ekonominin bel kemiğini oluşturan KOBİLERİ desteklemek için verilen KOSGEB desteklerini kendi örgütlerinin çıkarlarını korumak amacıyla kullandılar.

Ülkemizi daha ileri taşımak için yapılan bilimsel projeleri TÜBİTAK üzerinden çalıp yurt dışına kaçırdılar. Bununla birlikte yine TÜBİTAK desteklerini kendi çıkarları için kullandılar.

Emniyet teşkilatımızın içine sızarak düzmece başarılarla taltifler alarak örgüt mensuplarına çıkar sağladılar.

Altın madeni gibi stratejik öneme sahip yer altı kaynaklarımızı sömürmek ve örgüt yararına kullanmak için şirketler kurdular ve ihaleler aldılar.

FETÖ, diğer terör örgütleriyle irtibat halinde olarak ve ortak hareket ederek Türkiye’ye karşı saldırılarını hiçbir zaman bırakmadı.

17/25 Aralık bürokratik darbe girişimi sonrasında Türkiye’nin uluslararası arenada çaresiz ve savunmasız kalması için elinden geleni ardına koymadı.

Hendek-barikat terörü döneminde PKK terör örgütüne polis ve askerlerimizin gizli bilgilerini vermekten çekinmedi.

PKK içine sızan MİT mensuplarımızın listesini PKK’ya vermek suretiyle onların şehit olmalarına neden oldu.

Dağlıca’da, Aktütün’de ve daha birçok yerde şehitler vermemizin nedeni yine ordumuzun içine sızan hain FETÖ örgütü oldu.

Merkezi sınavlarda soruları çalarak milyonlarca gencimizin emeklerini çalan, yaptıkları mobbinglerle hayallerini yıkan FETÖ, insan kaynağımızın doğru kullanılmaması için de faaliyet yürüttü.

Düzmece dava dosyalarıyla itibar suikastı yapan örgüt, Türkiye’nin adalet sisteminin de adeta temelini oydu.

Sahte rüyalarla, te’villerle mensuplarının zihinlerini ele geçiren FETÖ, milletimizin zihnini bulandırarak devlete karşı düşmanlık beslemesi için çalışmalar yürüttü.

Bugün dahi 17/25 Aralık sonrası “tweetleri ikiye katlayan” FETÖ, sosyal medyada yalan haberler yayarak ekonomimizi ve devletimizi hedef göstermektedir.

17/25 Aralık sonrası farklı kılıklar ardına saklanarak milletimizin arasına nifak sokma çalışmalarını sürdüren FETÖ, pandemi döneminde de boş durmuyor. Başta ABD olmak üzere çeşitli Türkiye karşıtı ülkelerin düzenledikleri ekonomik saldırıları görmezden gelip Türkiye’nin ekonomisinin kötü yönetim kaynaklı olduğu yönünde algı oluşturma gayreti içine girdi.

Pandemi sebebiyle küresel piyasalarda oluşan sert arz-talep dengesizliğini sadece Türkiye yaşıyormuş gibi söylemler üretmeye başladı.

15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası devlet kadrolarından büyük ölçüde temizlenen FETÖ sonrasında PKK ile daha etkin mücadele edilmeye başlandı. Canlı bomba saldırılarını büyük ölçüde engellemeyi başaran güvenlik güçlerimiz neredeyse hiçbir terör örgütüne göz açtırmıyor.

FETÖ, devletimizin kılcal damarlarına kadar sızıp, bizden gibi görünüp Türkiye düşmanlarıyla iş birliği yaptığı için en mahrem bilgileri bile çalıp satmaktan çekinmediler. Ancak 15 Temmuz sonrasında içeriden bilgi sızdırılmasının önüne geçen Türkiye, başta savunma sanayi olmak üzere çeşitli sektörlerde büyük atılım yapmayı başardı.

Bayraktar TB2’den Akıncı TİHA’ya, Anka’dan Atmaca’ya, Hisar A+ ve Hisar O+’dan KORAL’a üretilen birçok savunma sanayi güvenlik protokolleri başta olmak üzere kritik bilgileri ele geçirmek isteyen ülkelere sızdırılmasının önüne geçildi.

Türkiye yerli yüksek teknolojili üretimlerini geliştirirken terör örgütleriyle mücadeleye devam ediyor. Türkiye içinde bulunduğu coğrafyada yükselen bir güç olarak yoluna devam ediyor.

Türkiye, Suriye ve Irak gibi komşu ülkelerde DEAŞ ve PKK gibi terör örgütleri gibi dünyanın en azılı terör örgütleriyle mücadele ederken Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarını işgal etmesinin sonlanmasına önemli destek verdi. Yunanistan’a karşı sınırlarımızı ve yer altı kaynaklarımızı koruma çalışmalarına devam ediyor.

Türkiye göç yollarının üzerinde olan bir ülke. İsviçre, İsveç, Finlandiya, Norveç gibi problem yaşayan ülkelerle komşu değil. FETÖ’nün son dönemde bu ülkeleri sosyal medyadan örnek gösterip Türkiye’yi kötüleme çalışmalarına karşı dikkatli olmak gerekir.

Biz ne kadar çalışırsak ülkemiz o kadar başarılı olur.