Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

25 Temmuz 2022

006 Cayhepe Bond

Hollywood ve 007 James Bond’dan çok daha önce,006 Cayhepe Bond, müminler üzerinde kovalamaca ve aksiyon sahneleri gerçekleştirmiştir... Değerler ve gerçekler üzerine kurulmayan CHP, her şeyden kuşkulanan, her şeyden nem kapan, hastalıklı ruh haliyle, sadece Müslümanların hayat tarzını, özgürlüğünü, düşüncelerini en aksiyon derecesinde kovalamıştır... Sakallılar – sarıklılar, kâinatın bir elden idare edildiğine inananlar, Kur’an’ın emirlerini, Hz. Muhammed’in sünnetini hayatlarının gayesi bilenler, kovalanmış, zapturapt altına alınmış; asılmış, kesilmiş ve aydınlık kafalar batının kara düşünce ve hayat tarzına esir edilmiştir. Uzun uzadıya yazılsa bitirilemeyecek CHP aksiyonuna bir misal:

Hasta ve ihtiyar, derisi vücudundaki kemikler üzerinde zar gibi kalmış bir adama zorla yaşatılan sürgün ve insafsızca zulümler… Ve de bu zulümlere zerre kadar ehemmiyet vermeyen ama imanla alakalı en ufak bir meselesinde dev bir yürek ve aslana dönüşen İslam kahramanı Bediüzzaman. İşte bu iman ve Kur’an kahramanı, Emirdağ’ında hava almak için, Allah’ın ilim ve kudretini gösteren tabiat sahifesini tefekkür etmek için dışarıya, kırlara çıkınca, yersiz düşünce ve asılsız isnatlarla tayyareler tepesinde alçak uçuşla takibe geçiyor, fakat uçaklar bile bu haksızlığa homurdanıyor…Dağ köylerinin durumu nedir, yolları var mıdır diye peşine düşüp, hatta uçaklarla inceleme yapmak yerine; bir hasta ve yaşlı adamın kısa süreliğine rahat bir nefes alması için çıktığı kır gezisinden rahatsız olup, beş uçakla takibe almak ne insan haklarına, ne sözde laikliğe ne de cumhuriyete yakışmamıştır…

Evet, memleketin hali nicedir, Anadolu’da kimler açtır, kimler yalın ayaktadır derdine düşmeyip, elde kadeh, önlerinde pahalı havyarlarla hiç utanıp – sıkılmadan, Bediüzzaman’ın peşine beş tayyare (uçak) ile takılmışlardır. Beş duyu organlarının haricinde bütün latifeleriyle kâinatın Yaratıcısını tanımaya ve tanıtmaya çalışan ihtiyar bir adamın peşine beş uçak takmak, ancak 006 Cayhepe Bond’a yakışır. Kâinattan Hâlıkını soran bir seyyah ve rehber-i ekmel Hz. Muhammed (sav)’in risaletini muhteşem deliller ile ispat eden, Kur’an’ın Allah kelamı olduğuna zerre kadar şüphe bırakmayan insanı büyük bir israfla takibe almak, İslam düşmanlığının neticesi değil de ne olabilir?

Tek parti ve İstibdat rejimi, Allah’ın varlığını, Resulünü ve kelamını ilimle, irfanla ispat eden insanı asla sevemez. Velev ki O insan hasta – yaşlı ve de defalarca zehirlenmiş olsa bile… Şimdi insanlı ve insansız hava araçları yapılıyor, uçuruluyor sırf düşmanı takip ve imha etmek ve de vatanın namusunu – sınırlarını korumak için. CHP ise yerli uçak fabrikasını kapatıp, emperyalistlerden alığı uçaklarla, iman derdine düşen insanı takibe alıyor...CHP, nefes almak için ve biraz gurbet hüzünlerinden sıyrılmak ve de tefekkür için kırlara çıkmış adamı uçaklarla takibe alırlarken, Bediüzzaman: “Bana lüzumsuz evham yüzünden eziyet edenlere, yakında ölümle i’damı ebediye giriftar olacaklarını düşünüp, hakikaten acıyorum: “Ya Rab onların imanını Risale-i Nur’la kurtar. ı’dam-ı ebediden sırr-ı Kur’ân’la terhis tezkeresine çevir” diyorum. Ben de onlara hakkımı helâl ediyorum.” Diyor. Ne acıdır ki Üstadın resmini gazeteye koymayı ihmal etmeyen Yeni Asya’da CHP’yi değişmiş görüyor, muhabbetinin musluğunu sonuna kadar açmaktan geri durmuyor.

Aksiyon sahnelerini aratmayacak bir aksiyonla, hasta ve ihtiyar adımı uçaklarla takibe alan, taciz eden CHP, ajanslarının vermiş olduğu talimatla sözde bir helallik peşine düşmüş. Siz hakkı ve hukuku bilseydiniz, benzer zulümler ile hala İslam düşmanlığı yapmazdınız.

“Bir toplu iğne bile yapamadılar” diye iftira ettikleri Osmanlının son döneminde Abdulhamid Han, ta Hicaz’a demiryolu yaptırmışken, Anadolu’da merkezlere yakın köylerin yolları 1970’li tarihlerde bile yapılmamış, millet mağdur edilmişti. 5 uçakla memleketin topografik yapısını incelemek ve nerde ne sıkıntı var ise gidermek dururken, Üstad Bediüzzaman uçaklarla takip edilmiş, birkaç gün kovalamaca sahnesi yaşatılmıştır. Batılılar Ay’a bizimkiler yaya ve bazen faytonla teneffüse çıkmış bir adamı uçaklarla kovalamışlardır… 006 Cayhepe Bond, Ay’la, Güneş’le, Allah’ın birliğini ve kudretini ilan eden yıldızlarla ve gerçekten bilimle – ilimle – irfanla uğraşmak yerine hasta – yaşlı, perişan bir hayata sürüklenen adamı asılsız evhamlarla takibe alıp, milletinde teveccühünü, sevgisini ortadan kaldırmayı kendilerine prensip edinmişlerdir. O prensibin çekirdeği de tamamen İslam düşmanlığıdır. Son sözü İslam Kahramanı Bediüzzaman’a bırakalım:

“İşte sinek kanadını dağ gibi yaptıklarının bir emaresi şu ki benim gibi gurbette, hasta, ihtiyar, zayıf, tek başına bulunan bir adam için on gün zarfında beş defa Afyon Valisi ve Emniyet Müdürü ve iki defa Afyon Müddeiumumîsi benim için buraya gelmesi ve iki günde, her bir günde beş tayyare benim gezdiğim yerlerde beni nezaret altına alması ve beş polis hafiyesinin burada bana tarassud edenlere ilâve edilip ahvalimi tecessüs etmek için gönderilmesi ve postahanelere, bana ait mektupların müsaderesi için resmen emir verilmesi gösteriyor ki Şeyh Said ve Menemen Hâdisesi'nin on misli bir hâdiseyi evhamla düşünmüşler. Habbeyi kubbe söylemişler ki böyle bir vaziyet alıyorlar. Benim eski hayatımı zannedip ihanetle hiddete gelecek tahmin etmişler. Bilakis aldandılar. Biz, bütün kuvvetimizle anarşiliğe bir sedd-i Zülkarneyn gibi bir sedd-i Kur'anî tesisine çalışıyoruz. Bize ilişenler, anarşilik ve belki komünistliğe zemin ihzar ediyorlar. Emirdağ Lahikası.”