Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.97
Gram Altın
2324.52
BIST 100
9142.4
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


LA GALİBE İLLALLAH

‘’İnsan güçlüdür yenilmez yenilenir

Kaç ekin yeniğinden sonra vazgeçer ki insan bahçesinden’’

Kitabımdan zaman zaman alıntılar yaparım. Bir kardeşimin ‘’ah hocam bu sözünüzü 10 yıl önce duyaydım keşke, yenildiğimi sandığım vakitlerde yenilendiğimi bilirdim’’ demesi öyle çok etkiledi ki beni. Belki de onun gibi yüzlerce insan vardı. Yenilgi sandığı imtihanlarla yenilendiğinin farkında olmayan.

Güçlü bir varlık olan insan; emek vermeyi, tutunmayı bırakmamalıdır. Rabbimiz de kimseye taşıyamayacağı yük yüklemez. Yük verilende gereken mücadeleye verdikçe daha da güçlenir.

Tutunamayanların zayıflığı, aile içindeki boşluklarla başlıyor.

Mücadele edemeyen insanlar; aile içinde sorumluluk almamış, ilgisiz kalmış ya da aşırı ilgiden şımartılmış bireyler. İnsan, zorluklarla baş edebildiğini gördükçe hayattan zevk alır yenilse bile.

Her imtihanda eksilmez yenilenir. Bizi ayakta tutacak zırhlarımız vardır.

İmtihanın bizleri yenilediği bilgisi; imandır. İmanı sağlam tutan ilimdir, Kur ’andır. Resulullah'ın yol bilgisine talip olmaktır.

Kurana saldıranlar onu bir kez okusalardı, kendi hayatlarının da güvence altına alındığını göreceklerdi.

İnsanın dünya yaşamında her türlü hengameye karşı güçlü olmasında da nizamdır Kur’an

Onunla kalaylanan kalpler ışıltıyı kaybetmez. O’nurla yaşayan, nurla aydınlatan insanlar olurlar

’Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardır’’ diyen üstat Karakoç’un da beslendiği kaynaktır Kur’an.

Yaşamı yenilgi zannedenler sımsıkı sarılınması gereken Kuran ipi yerine, kopan iplere tutunurlar.

Tutunamayanlar tutamadıklarımız olurlar sonra. İlgilenemediklerimiz, iman zırhı bilgisi veremediklerimiz, Kuran’a yakın tutamadıklarımız. Ruhunu dirençli hale getiremediğimiz insanlarla dolup taşar etrafımız.

‘’Antidepresan’’ kelimesi 2 yaşındaki çocuğun bile sözlüğündedir artık.

‘’Yenile yenile yenmeyi öğrendik’’ diyen Napolyon da yenilginin, çabaya bağlı bir yazgı olduğunu söylemiştir. Her bir yenilgi basamaktır yenmeye yenilenmeye.

Ömrün kutsiyetini kavratan da budur. Bir basamakla en yakın yükseğe uzanırsın da imtihanlarını basamak edip çıktıkça, göğe en yakın mesafeye çıkarsın. Belki de kimsenin yetişemeyeceği.

Kar dolu rüzgâr vursa da vazgeçer mi insan bahçesinden, vazgeçer mi toprağından?

Beden toprağını da vurur kâh dolu, kâh rüzgâr, kâh sıcak. Kim vazgeçer bedeninden, yenik ekin tarlasına dönüşmüş olsa bile.

Her seferinde yeniden güçlenir, güçlenmek için çaba verir ve ayağa kalkar tüm ruh vitaminlerini depolayarak…

Lütuf olarak sunulan yiyecek içeceklerle fiziki olarak güçlenirken Rabbi ile beraber olan her anında dolan, secdesinde gözyaşıyla ıslanan, hayatı Resulullah gibi kolay kılan; evlat, eş, anne, baba, toplum bilinci taşıyan her birey imtihanlarını bilir bilenir. Yenilse de yenilenir. Göklerden gelen karara boyun eğmektir bu. Tüm işlerinde sonuna kadar hak ve hakikat mücadelesi verir. Yenilgileri gönlünde hüzün oluştursa da üzüntü duymaz elinden geleni yapmıştır.

Ancak yeterli imani olgunluğa erişemeyen kimseler isyana gider. Ancak zalimin eline dolansa da sayfaları! gönlünü Kuran’a açanlar da baştan aşağı teslimiyet olacaktır

Hayat tüm huzuruyla bu kişilerin, tüm hücrelere dolacaktır. Nerede olursa olsun, hangi işi yaparsa yapsın, adı sanı, mevki makamı, malı mülkü ne düzeyde olursa olsun nura gark olmuş insan eksildiğini yeri fark edip tekrar tekrar yenilenecektir.

‘’Allah nurunu tamamlayacaktır da’’! biz aciz cüssemizle dünyanın hükümranlığına karşı kendi nurumuzu ne kadar tamam edebiliyoruz, görünür cevap olabiliyoruz vesselam…

 
ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan