İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte gözaltına alınan Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun'un yardımcısı Emrah Bağdatlı hakkında kırmızı bülten çıkarıldı.

Geçtiğimiz haftalarda İpsala Sınır Kapısı'ndan yurt dışına kaçtığı belirlenen Bağdatlı'nın, yakınları adına paravan şirketler kurarak İBB'den birçok ihale aldığı tespit edilmişti.

Devlet memurluğuna 35 yaş sınırı geliyor! Devlet memurluğuna 35 yaş sınırı geliyor!

Telefonunu evde bırakmış

4 Mart'ta İBB iştiraklerinden Medya A.Ş.'ye operasyon düzenlenmiş, bazı çalışanların bilgisayarlarına el konulmuştu. Emrah Bağdatlı'nın bu operasyondan sadece bir gün sonra, İpsala'dan yurt dışına kaçtığı ve buradan da Amerika'ya gittiği belirlenmişti.

Bağdatlı'nın, takip edilmemek için telefonunu evde bıraktığı ve bu kaçışın Ongun tarafından da onaylandığı öğrenilmişti. 

60’tan fazla ihale bağlamış

İddiaya göre, Bağdatlı, kendisine bağlı firmalar aracılığıyla 2022-2024 yılları arasında İBB iştirak şirketleri Medya A.Ş., KİPTAŞ ve Kültür A.Ş. üzerinden 60'tan fazla ihale bağlamış.

Kaynak: Haber Merkezi