Katar Dışişleri Bakanlığının X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gazze kentinin Tuffah Mahallesi'ndeki Dar el-Erkam Okulu ile Refah kentinin Murac bölgesinde Suudi Arabistan Kültür ve Miras Merkezi'ne ait bir ilaç deposunu bombalamasının en sert şekilde kınandığı ifade edildi.
"Her iki saldırının da uluslararası insancıl hukukun alenen ihlali olduğu" kaydedilen açıklamada, uluslararası topluma, sivillere karşı işlediği suçlardan ötürü İsrail'i hesaba çekmek için acilen harekete geçme çağrısı yapıldı.
İsrail Gazze kentinde 2 okulu hedef almıştı
İsrail'in Gazze kentinin doğusunda yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı Dar el-Erkam Okulu'nu hedef aldığı hava saldırısında aralarında çocukların da bulunduğu 31 Filistinli hayatını kaybetmişti.
Gazze kentindeki Fehd es-Sabah Okulu da ilk saldırının ardından İsrail uçakları tarafından hedef alınmış, saldırıda ilk belirlemelere göre 3 Filistinlinin yaşamını yitirdiği bildirilmişti.
Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı, İsrail güçlerinin Refah'taki Murac bölgesinde bulunan Suudi Arabistan Kültür ve Miras Merkezi'ne ait bir depoyu hedef alarak yok etmesini şiddetle kınamıştı.