Hamas’tan yapılan yazılı açıklamada, “Halkımızı, ümmetimizi ve dünyanın özgür insanlarını 28, 29 ve 30 Mart tarihlerinde, halkımızın mücadelesine desteğe, işgalciler ve destekçilerini protesto etmeye davet ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.
Açıklamada, İsrail’in, Gazze halkına yönelik barbarca saldırılarını artırdığı, Batı Şeria, Kudüs ve Mescid-i Aksa’daki suçlarını sürdürdüğüne vurgu yapılarak, tüm bunların ABD’nin tam desteği ve uluslararası camianın sessizliğinin gölgesinde gerçekleştiğine dikkat çekildi.
Tüm kent ve başkentlerde protesto yürüyüşleri ve dayanışma etkinliklerini artırma çağrısı yapılan açıklamada, “Katliamları, abluka ve açlık politikalarını durdurmak için her türlü baskı aracını kullanalım. Gazze’yi destekleyelim, Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın direnişini güçlendirelim, işgalcinin ve onu destekleyenlerin suçlarını ortaya koyalım.” ifadelerine yer verildi.