Dolar (USD)
34.08
Euro (EUR)
38.05
Gram Altın
2834.38
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Zulüm = Esed

Zulüm = Esed
15 May 2013 00:00:00

Suriye'yi kan gölüne çeviren Esed, ölüm kusmaya devam ediyor. Düzenlenen son saldırılarda 100'e yakın kişi hayatını kaybetti.

Rejim güçleri ile yoğun çatışmalara giren ÖSO birliklerinin İdlib'de helikopter düşürdüğü belirtildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Esed rejimine bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik düzenlediği operasyonlarda 83 kişinin öldüğünü bildirdi

Merkezi Londra'da bulunan SNHR, güvenlik güçlerinin ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda Şam'ın banliyölerinde 35, Hama'da 13, Halep'te 10, Humus ve İdlib'de 6'şar, Dera'da 5, Lazkiye ile Deyru'z Zor'da 3'er ve Kuneytra'da 2 olmak üzere ülke genelinde 83 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

ÖSO HELİKOPTER DÜŞÜRDÜ

Bu arada, Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı birliklerin İdlib'de bir askeri helikopter düşürdüğünü belirten yerel aktivistler, havada isabet alan ve düşen helikopterin görüntülerini internette paylaştı.Öte yandan, Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), başta başkent Şam olmak üzere birçok kentte ÖSO birlikleri ile rejim güçleri arasında yoğun çatışmaların yaşandığını kaydetti.Kimyasal kullanımınıortaya çıkaracağızABD Başkanı Barack Obama ile İngiltere Başbakanı David Cameron ile görüşmesi sonrası yaptığı açıklamada, Suriye'deki kimyasal kullanımını ortaya çıkarmaya çalıştıklarını söyledi.

BM Silahsızlanma Konferansı'nda ABD'den İran'a tepki

ABD, 27 Mayıs'ta dönem başkanlığını İran'ın üstleneceği BM Silahsızlanma Konferansı toplantılarına elçi göndermeyeceğini bildirdi. ABD'den yapılan açıklamada; İran'ın 27 Mayıs-23 Haziran arasında BM Silahsızlanma Konferansı'na dönem başkanlığı yapacak olmasını "talihsiz" olarak niteledi.