Dolar (USD)
34.15
Euro (EUR)
38.02
Gram Altın
2880.92
BIST 100
9904.45
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Zirveden ateşkes kararı çıktı!

Ukrayna krizi görüşmeleri sürerken Rusya Devlet Başkanı Putin'den flaş açıklama geldi. Putin, Ukrayna'da 15 Şubat'tan itibaren devreye girmek üzere ateşkes sağlandığını açıkladı.
Zirveden ateşkes kararı çıktı!
12 Şubat 2015 13:49:00
Ukrayna krizi görüşmeleri sürerken Rusya Devlet Başkanı Putin'den flaş açıklama geldi. Putin, Ukrayna'da 15 Şubat'tan itibaren devreye girmek üzere ateşkes sağlandığını açıkladı.
Rusya Devlet Başkanı Putin, yaptığı açıklamada "Ukrayna'da 15 Şubat'tan itibaren devreye girmek üzere ateşkes sağlandı" dedi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande Ukrayna krizini görüşmek üzere dün gece Belarus'un başkenti Minsk'te bir araya geldi. 15 saat süren zirvenin zirve kısa bir aranın ardından Ukrayna'da ateşkes kararı alındı. Açıklamayı Putin yaptı.
Ukrayna krizi görüşmeleri sürerken...
69 YIL SONRA BİR İLK!
Minsk zirvesi, İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra dünyanın paylaşıldığı ve 1945 yılında gerçekleşen Yalta Konferansı'ndan bu yana yapılan en uzun pazarlık oldu.
Ukrayna lideri Poroşenko zirveye verilen arada AFP'ye konuşarak barış görüşmelerinden henüz iyi bir haber çıkmadığını ancak hala umudunun olduğunu belirtirken, "Rusya'nın şartları kabul edilemez" demişti.
Tüm maddeleri henüz açıklanmayan yeni planın en azından ilk maddesine göre 14 Şubat tarihinde Ukrayna'nın tüm cephelerinde yeni ateşkes ilan edilmesi bekleniyordu.
"Normandiya dörtlüsü" olarak bilinen Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rusya Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Ukrayna'daki ihtilafa çözüm bulmak için Çarşamba akşamı TSI 19:10'da masanın başına oturdu. Perşembe sabahı saatler 9:00 gösterirken dört ülke liderinin 10-12 madden oluşacak yeni barış planı üzerindeki çalışmalarını tamamladıkları duyuruldu.
Hararetli tartışmaların yaşandığı dörtlü zirvede Poroşenko ile Putin arasında çıkan tartışma esnasında Putin'in masadaki kurşun kalemi eliyle kırması dikkatlerden kaçmadı.
Sabaha karşı ilk açıklama Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'dan geldi. Zirvede barış planı görüşmelerinin Ukrayna ve dünya açısından hayırlı yönde geliştiğini kısa açıklamayla dile getiren Lavrov, "Süperin ötesinde olumlu adımlar atılıyor" dedi.