Dolar (USD)
34.20
Euro (EUR)
37.09
Gram Altın
2980.56
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Zelenskiy, Rusya'nın bugünkü saldırılarında 4 kişinin öldüğünü belirtti

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın sabah saatlerinde düzenlediği füze saldırılarında 4 kişinin öldüğünü, 92 kişinin yaralandığını bildirdi.
Zelenskiy, Rusya'nın bugünkü saldırılarında 4 kişinin öldüğünü belirtti
02 Ocak 2024 13:24:04
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın sabah saatlerinde düzenlediği füze saldırılarında 4 kişinin öldüğünü, 92 kişinin yaralandığını bildirdi.

Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rusya'nın bugün yaklaşık 100 füze ile Ukrayna topraklarına saldırdığını belirterek, "En az 70 füze düşürüldü. Bunların neredeyse 60'ı Kiev bölgesinde vuruldu. Harkiv de ağır vuruldu." ifadesini kullandı.

Saldırılarda 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 92 kişinin yaralandığını aktaran Zelenskiy, ölenlerin aile ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Zelenskiy, 31 Aralık'tan bu yana Rus ordusunun Ukrayna'ya düzenlediği saldırılarda 170'e yakın "Şahed" İHA ve onlarca tip füze kullandığını, bunların çoğunluğunun sivil tesisleri hedef aldığını kaydetti.

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanlığından yapılan açıklamada da Rusya'nın bu gece Ukrayna'nın kritik öneme sahip altyapısına, sanayi, sivil ve askeri tesislerine saldırdığı aktarıldı.

Rus ordusunun gece saatlerinde 35 "Şahed" tipi İHA ile güneydoğu yönünden Ukrayna'ya saldırdığına işaret edilen açıklamada, İHA'ların tamamının yok edildiği belirtildi.

Açıklamada, Rusya'nın sabah 06.00 sularında Tu-95MS uçaklarından en az 70 seyir füzesi, 07.30 sıralarında ise MiG-31K uçaklarından X-47M2 Kinjal aerobalistik füzeleri fırlattığı kaydedildi.

Rus ordusunun denizden "Kalibr" seyir füzeleriyle, kuzeyden 12 İskender -M, S-300, S-400 tipi balistik füzeleriyle Ukrayna topraklarına saldırdığı vurgulanan açıklamada, Rusya'nın Su-35 taktik uçaklarından 4 X-31P anti-radar füzesi ateşlediği aktarıldı.

Açıklamada, "İlk belirlemelere göre düşman çeşitli tiplerde 99 füze kullandı. Hava savunma kuvvetlerinin diğer birimlerle işbirliğinde 10 Kinjal aerobalistik füzesi, 59 Х-101/Х-555/Х-55 model seyir füzesi ve 3 Kalibr seyir füzesi olmak üzere toplam 72 hava hedefi imha edildi." ifadesine yer verildi.

Dünya Haberleri

Dünya haberleri, uluslararası düzeyde meydana gelen olayları, gelişmeleri ve değişiklikleri ele alan haber türüdür. Bu tür haberler, farklı ülkeler arasındaki ilişkileri, uluslararası organizasyonları, küresel ekonomiyi, çevre sorunlarını ve diğer küresel öneme sahip konuları içerir. Dünya haberleri, insanları dünya genelindeki olaylar hakkında bilgilendirirken, küresel perspektif sunarak ulusal sınırların ötesindeki gelişmelere odaklanır. Dünyada yaşanan tüm gelişmeler dünya haberleri kategorisi ile okuyucuya ulaştırılır. Dünya ekonomisi, ulusal ekonomiler arasında karmaşık bir etkileşim ağına sahiptir. Dünya haberleri, küresel finansal piyasaları, ticaret savaşlarını, döviz kurlarını ve diğer ekonomik konuları kapsar.

Dünya Gündeminden Son Dakika Haberleri

Dünya Gündeminden Son Dakika Haberleri" başlığı altında yayınlanan haberler, dünya genelindeki önemli ve güncel olayları içerir. Bu haberler, uluslararası politika, ekonomi, çevre, insan hakları, bilim, teknoloji ve daha birçok konuda çeşitlilik gösterebilir. Dünya gündemini yakından takip edenler, bu tür haberleri sürekli olarak güncel tutar ve önemli gelişmeleri hızlı bir şekilde öğrenmelerini sağlar.

Son dakika haberleri, uluslararası krizler, diplomatik ilişkiler, ticaret anlaşmaları, çevre felaketleri, salgın hastalıklar gibi konuları kapsayabilir. Bu haberler genellikle dünya çapındaki büyük medya kuruluşları veya uluslararası haber ajansları tarafından yayınlanır. Dünya gündemindeki son dakika haberleri, insanların dünya genelinde neler olup bittiğini anlamalarına ve farklı ülkeler arasındaki etkileşimleri takip etmelerine yardımcı olur. Ayrıca, uluslararası toplumun dikkatini çeken veya insanların hayatlarını etkileyen küresel meselelere odaklanır.

Uluslararası İlişkilerdeki Güncel Gelişmeler Milat'ta

Milat Gazetesi, dünya çapında meydana gelen önemli olayları, gelişmeleri ve değişiklikleri güncel bir şekilde takip etmek isteyen herkes için vazgeçilmez bir kaynaktır. Bu haberler, insanların küresel perspektiflerini genişletmelerine ve dünya olaylarına dair bilgi sahibi olmalarına yardımcı olur. Dolayısı ile haberlerin doğru ve güvenilir kaynaktan elde edilmesi de son derece önemlidir. Güncel ve doğru haberin kaynağı için Milatgazetesi.com adresini ziyaret etmeyi unutmayın.


En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme