Dolar (USD)
34.24
Euro (EUR)
37.20
Gram Altın
2989.82
BIST 100
8793.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Zaniolo'dan 35 milyon dolarlık veda!

Galatasaray, Nicolo Zaniolo transferi konusunda Aston Villa ile prensip anlaşmasına varırken sarı kırmızılı kulübün bu transferden 35 milyon Euro kazanç elde edeceği iddia edildi.
Zaniolo'dan 35 milyon dolarlık veda!
15 Ağustos 2023 07:37:02
Galatasaray, Nicolo Zaniolo transferi konusunda Aston Villa ile prensip anlaşmasına varırken sarı kırmızılı kulübün bu transferden 35 milyon Euro kazanç elde edeceği iddia edildi.

Galatasaray Kulübü, Nicolo Zaniolo ile yollarını ayırmaya hazırlanıyor. İtalyan yıldız futbolcu, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Aston Villa'ya transfer olma konusunda adımlar atıyor. A Spor'un özel haberine göre, Galatasaray ve Aston Villa, Zaniolo'nun satın alma opsiyonlu kiralık transferinde anlaşma sağlama yolunda.

Toplam gelir açısından önemli bir anlaşma olan bu transferde, İngiliz kulübünün Galatasaray'a 5 milyon euro kiralama bedeli ödeyeceği öğrenildi. Bununla da yetinmeyen Aston Villa, satın alma opsiyonunu kullanma hakkını elde ederse, Galatasaray'a 27 milyon euro bonservis ücreti ödeyecek.

Geçtiğimiz sezonun devre arasında 15 milyon euro karşılığında Roma'dan Galatasaray'a transfer olan Zaniolo, sarı-kırmızılı formayla çıktığı 12 maçta 5 gol ve 1 asistlik performans sergiledi. İtalyan yıldızın piyasa değeri 27 milyon euro iken, Galatasaray ile olan kontratı 2027 yılına kadar devam ediyordu.

zaniolo2_ce1c07b2f16be96ffc753301b3e79759.jpg

Süper lig transfer rekoru olacak

Sarı kırmızılı ekip bu transferde mutlu sona ulaşırsa Türkiye futbol liginde satılan en pahalı futbolcu rekorunu eline geçirecek. Rekorun bir önceki sahibi milli futbolcu Cenk Tosun olurken İngiliz ekibi Everton, Beşiktaş kulübene 25 milyon Euro bonservis ödemişti.

Nicolò Zaniolo kimdir?

Nicolo Zaniolo, 2 Temmuz 1999 tarihinde Massa, Toskana'da doğdu. Orta saha ve kanat mevkilerinde oynayan yetenekli İtalyan futbolcu, Galatasaray'da da forma giymektedir. İşte Zaniolo'nun kulüp kariyeri ve başarıları:

İlk Yılları ve Fiorentina Dönemi:

Zaniolo, futbol kariyerine Fiorentina'nın genç takımında başladı. 2016 ara transfer döneminin son gününde Fiorentina tarafından serbest bırakıldı ve Virtus Entella'ya katıldı. Serie B'deki ilk profesyonel maçına 17 yaşındayken çıktı.

Inter Milan Dönemi:

Zaniolo, 2017 yılında Inter Milan ile sözleşme imzaladı. Genç takımında başarılı bir sezon geçirdi ve 13 gol atarak Campionato Nazionale Primavera'nın en golcü oyuncusu oldu. Ancak Inter'in as takımında resmi maça çıkmadı.

Roma'ya Transfer ve Çıkış Yapması:

Haziran 2018'de Roma'ya transfer olan Zaniolo, Radja Nainggolan'ın transferinin bir parçası olarak Roma'ya katıldı. İlk sezonunda Serie A ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynayarak dikkat çekti. Özellikle UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Porto'ya karşı attığı iki golle dikkatleri üzerine çekti.

Sakatlıklar ve Dönüşü:

Zaniolo, kariyerinde önemli sakatlıklar yaşadı. Ön çapraz bağ sakatlıkları onun performansını etkiledi. Ancak her sakatlıktan döndüğünde hızla formunu yakalayarak etkileyici performanslar sergiledi.

Galatasaray'a Transfer:

2022-23 sezonunun devre arasında Galatasaray'a transfer olan Zaniolo, kulüp tarihindeki en pahalı transferlerden biriydi. İstanbul'a gelişinin ardından yaşanan deprem nedeniyle transfer sessizce gerçekleştirildi. 15 milyon € bonservis bedeli karşılığında Roma'dan transfer edilen Zaniolo, Galatasaray formasıyla etkileyici bir giriş yaptı.

Başarılar:

Zaniolo, kariyeri boyunca çeşitli başarılar elde etti. Roma ile UEFA Avrupa Konferans Ligi'ni kazandığı gibi milli takımıyla da uluslararası arenada yer aldı. Aynı zamanda Serie A ve Süper Lig şampiyonlukları yaşayarak kariyerine önemli zaferler ekledi.

Oyun Tarzı ve Yetenekleri:

Zaniolo, uzun, güçlü ve hızlı bir futbolcu olarak dikkat çeker. Ofansif orta saha veya kanat mevkilerinde etkileyici bir performans sergileyebilir. Tekniği, yaratıcılığı, hızı ve fiziksel özellikleri sayesinde çok yönlü bir oyuncudur. Hem gol atma yetenekleri hem de takım arkadaşlarına fırsat yaratma kabiliyetiyle öne çıkar.

Nicolo Zaniolo, genç yaşına rağmen uluslararası futbol dünyasında kendine sağlam bir yer edinmiş yetenekli bir oyuncudur. Hem kulüp hem de milli takım seviyelerindeki başarıları ve yetenekleriyle gelecekte daha da parlak bir kariyer yapması bekleniyor.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme