Dolar (USD)
34.25
Euro (EUR)
37.64
Gram Altın
2887.36
BIST 100
9044.89
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Zaho'da Türkiye'ye kirli provokasyon

PKK terör örgütü, Zaho'da havanlı sivil katliamı yaptı. Türkiye'nin muhtemel Suriye operasyonunu engellemek isteyen ABD, İngiltere, İran terör örgütü ağzıyla kampanya başlattılar. Haşdi Şabi grupları Türkiye misyonlarına karşı eyleme başladı. Kampanyaya alet olan Irak'a Türkiye, olayı beraber inceleme teklifi yaptı. Katliamı PKK'nın havanla yaptığının ortaya çıkmaması için olay yerinden tek bir görüntü yayınlayamadılar.
Zaho'da Türkiye'ye kirli provokasyon
22 Temmuz 2022 08:00:00
PKK terör örgütü, Zaho'da havanlı sivil katliamı yaptı. Türkiye'nin muhtemel Suriye operasyonunu engellemek isteyen ABD, İngiltere, İran terör örgütü ağzıyla kampanya başlattılar. Haşdi Şabi grupları Türkiye misyonlarına karşı eyleme başladı. Kampanyaya alet olan Irak'a Türkiye, olayı beraber inceleme teklifi yaptı. Katliamı PKK'nın havanla yaptığının ortaya çıkmaması için olay yerinden tek bir görüntü yayınlayamadılar.

HABER- İSMAİL ZELVİ

Türkiye’nin Suriye’nin Tel Rıfat ve Münbiç’ten terör örgütünü kazıma operasyonunu engellemek isteyen PKK’lı teröristler Zaho’da katliam yaptı. Terör örgütünün kullandığı havanlarla yapılan saldırılar topla yapıldığı imajı oluşturularak olay Türkiye’nin üzerine yıkılmak istendi.

Her olayda binlerce görüntü yayınlayan terör grupları olayla ilgili tek bir görüntü yayınlamayarak işledikleri katliamı örtbas ettiklerini gösterdiler.

Uzmanlar, olay yeri görüntülerinin kesilerek yayınlandığına dikkat çekerek, eğer top mermisi olsa idi, bunu çeken vatandaşlar bu videoyu ne çekebilir ne de video olurdu. Açık açık koordinat verilerek havan atılmış birileri de bu videoyu çekerek servis etmişler. Serviste de mühimmatın niteliğine göstermemek için özel itina göstermişler yorumunu yaptılar.

Saldırıyla ilgili medya kampanyasına öncülük eden PKK yanlısı hesaplar, mühimmat kalıntılarının görüntülerini paylaşmadı. Her saldırıyla ilgili görsel verileri (kalıntılar, krater görüntüleri vb.) paylaşanlar veya arayanlar, Zaho'daki saldırıya hemen ön yargıyla bakıp Türkiye'yi suçlamaya başladılar.

PKK ilk defa yapmıyor

PKK’nın Duhok’taki benzer saldırıları daha önce de kayıtlara geçmişti. Buna göre,

Peşmerge Zerevani Komutanlığı Operasyonlar Sorumlusu Tümgeneral Salar Teymur, 5 Haziran'da, Kani Masi'ye bağlı Gamnerki dağında PKK'lıların Peşmerge güçlerinin bulunduğu noktaya saldırdığını belirtmişti. Teymur, roketatar ve BKC kullanılan saldırıda yaralı ya da can kaybı olmadığını kaydetmişti.

PKK, 5 Haziran 2021'de de Duhok'un Amedi ilçesinde Peşmerge güçlerine pusu kurmuş, saldırı sonucu 5 Peşmerge ölmüş, 7'si yaralanmıştı.

27 Mayıs: Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), terör örgütü PKK'nın roket saldırısı sonucu Duhok'un Amedi ilçesinde 2 sivilin hayatını kaybettiğini bildirdi.

24 Mayıs: Terör örgütü PKK'nın, Irak'ın Duhok kentindeki bir televizyon kanalına roketlerle saldırı düzenlediği duyuruldu.

Duhok Valisi Ali Terter: PKK 1992’den bu yana Duhok’taki sınır bölgelerinde köye dönüşleri engelliyor. Irak’ın Türkiye ile olan sınırlarının büyük çoğunluğu, Duhok ili sınırında bulunuyor ve PKK güçleri de Kuzey Irak’taki sınır bölgelerinde, özellikle 1992’den bu yana bu bu bölgelerde konuşlanmış durumda. Maalesef sadece sınırlarda kalmadılar, bölgenin derinliklerine kadar indiler. şimdiye kadar köylerimize geri dönmemizi engelleyen Türkiye değil, 1992’den beri PKK’dir, PKK’nin varlığıdır köylerimize dönmemizi engelleyen. Vali Terter PKK’nın Duhok’a daha önce havan saldırısı düzenlediğini söylemişti.

Algı operasyonu başlatıldı

Olaydan hemen sonra Türkiye karşıtı koro harekete geçti. Mesrur Barzani, olayın Türkiye ile terör örgütü PKK çatışması gerekçesiyle olduğunu belirtirken hiçbir delil olmadan olayın top atışı sonrasında olduğunu duyurdu. Terör örgütü PKK, Barzancılar, Irak’taki İrancılar, MOSSADcılar, başta ABD ve İngiltere olmak üzere batı istihbarat servisleri Türkiye aleyhine algı operasyonu yürütmeye başladılar. Türkiye’nin olayı soruşturulmalı, olayı beraber soruşturalım açıklamalarına rağmen olaydan hemen sonra Türkiye karşıtı koro harekete geçti. Bağdat’ta Erdoğan ve Türkiye karşıtı pankartların açıldığı kitlesel gösteriler düzenlendi. Eski elçilikte Türk bayrağı indirildi. Şii milislerin Musul’daki Türk üssünü hedef aldığı bildirildi.

Barzani’nin top yalanı

Bölgesel Yönetim Başbakanı Mesrur Barzani Zaho’da patlamayla ilgili, sivillere yönelik saldırıların makul sebebi olmadığını belirterek, daha soruşturma yapılmadan “Bugün Zaho'da bir piknik alanına yapılan ve sivillerin ölümüyle sonuçlanan topçu saldırısını kınıyorum” sözleriyle Türkiye’yi hedef gösterdi. .

ABD yine devrede

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, yaptığı yazılı açıklamada, Zaho’da düzenlenen ve sivillerin ölümüne yol açan saldırıyı kınayarak, “Sivillerin öldürülmesi kabul edilemez. Tüm devletler, sivillerin korunması da dahil olmak üzere uluslararası hukuk kapsamındaki yükümlülüklerine saygı göstermelidir” dedi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Price benzer açıklama yaptı. Bakanlık açıklamasında, saldırının mağdurlarının acısının paylaşıldığı dile getirilerek, soruşturma için Irak hükümetine yardım etmeye hazır olduklarını belirtti.

Bölgede incelemelerde bulunan Irak Dışişleri Bakanı Fuad “Türkiye, Irak'taki askeri operasyonlarını durdurmalı, Irak halkından özür dilemeli, şehit ve yaralıların ailelerine tazminat ödemelidir" dedi.

Olaydan sonra FETÖ’cü hesaplar ve HDP kanadı ortak dil kullandı. 2011’deki Roboski’ye benzeten fetöcüler algı operasyonunu yoğunlaştırdı.

Ortak araştıralım

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, saldırının “PKK kaynaklı” olduğunu değerlendirdiklerini belirten bir açıklama yaparak, “Türkiye gerçeğin açığa çıkması noktasında her türlü adımı atmaya hazırdır” açıklamasını yaptı.

Güvenlik kaynakları, Irak'ın kuzeyinde sivillerin öldüğü saldırının teröristler tarafından düzenlendiğini bildirdi. Güvenlik kaynakları, Irak'ın kuzeyinde Parakh köyü civarında patlama sonucunda ölen ve yaralananların olduğuna dair bazı bilgiler alındığını belirtti.

Türkiye Duhok'taki saldırının faillerinin açığa çıkarılması için Irak'a iş birliği önerdi

Bununla birlikte terör örgütü PKK/KCK yanlısı yayın yapan medya organlarında TSK'nın, "Dohuk'ta düzenlediği sözde atışlar nedeniyle sivillerin hayatını kaybettiği" yönünde haberlere rastlandığına dikkati çeken güvenlik kaynakları, Irak'ın kuzeyindeki operasyonlar sonucunda terör örgütünün dağılma noktasına geldiğini, örgütün içinde bulunduğu zor durumdan kurtulmak için yalan, dezenformasyon gibi ahlak dışı yollarla çıkış arayışında olduğunu kaydetti.

Terör örgütü PKK/KCK'nın masum sivilleri hedef aldığı, bölge halkının köylerine, tarla ve bahçelerine gidemediği gerçekleri biliniyorken bu tür haberlerin dikkatleri dağıtmak, algı oluşturmak için maksatlı ve yanlı olarak yayınlandığını vurgulayan kaynaklar, söz konusu olayın teröristler tarafından düzenlendiğinin anlaşıldığını ifade etti.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin