Dolar (USD)
33.98
Euro (EUR)
37.61
Gram Altın
2728.37
BIST 100
9771.16
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Zaha transferini duyuran o isim İstanbul'a davet edildi

Galatasaray'ın yüzyılın çalımı olarak vurgulanan yeni transferi Wilfired Zaha'yı Sky Sports ekranlarında anons eden sipkeri Jo Wilson İstanbul'a davet edildi.
Zaha transferini duyuran o isim İstanbul'a davet edildi
25 Temmuz 2023 09:08:46
Galatasaray'ın yüzyılın çalımı olarak vurgulanan yeni transferi Wilfired Zaha'yı Sky Sports ekranlarında anons eden sipkeri Jo Wilson İstanbul'a davet edildi.

Galatasaray, yıldız futbolcu Wilfired Zaha'yı resmen kadrosuna katarken, soyal medya hesabı üzerinden yayınladıkları transfer videosu ile kamuoyuna açıklandı. Dikkat çekici bir temada işlenen videoda ezeli rakibi Fenerbahçe'ye sık sık mesaj gönderen Sarı kırmızılılar Zaha transferini Sky Sports ekranlarında duyuran İskoç spiker Jo Wilson'a da video içinde yer verdi. Bu durum sosyal medyada viral olurken galatasaray yönetimi bir adım daha atarak İskoç spikeri Türkiye'ye devet etti.

Galatasaray'ın Wilfried Zaha'yı duyurduğu videoda Sky Sports sipkeri Jo Wilson yer alırken. "Günün en büyük transfer haberinde Türk devi Galatasaray, Fildişili yıldız Wilfried Zaha'yı kadrosuna kattığını resmen açıkladı. Türk Futbol tarihinin en çok lig şampiyonluğuna sahip kulübü Galatasaray, bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne geri dönmeyi düşünüyor. Ve bu hamle, Avrupa futbol sahnesini yeniden fethetme hırslarını gösteriyor." ifadelerini kullandı.

RAMS Park'a davet edildi

Yılın transferini sosyal medya hesabı üzerinden duyuran Sarı Kırmızılı ekip, Zaha ile görüşmelerin başladığını KAP'a bildirdiğinde Sky Sports bu haberi son dakika geçti. Zaha haberini Sky Sports ekranlarında aktaran ise Jo Wilson olmuştu.

Zaha transferini duyuran Jo Wilson'ın çalıştığı televizyon kanalı sosyal medya hesabından spikerin İstanbul'a bir gezi planladığı mesajını paylaştı.

İstanbul'a gezi düzenlemeyi düşünen Jo Wilson'ın düşüncesini Galatasaray gerçekleştirecek. Sarı kırmızılılar, ünlü ismi RAMS Park'a davet etti.

wilfried-zaha_f87776d0821c747ea5f1142de8a5d8ed.jpg

Wilfried Zaha, Fildişi Sahilili milli futbolcu olup forvet ve sağ kanat pozisyonlarında oynamaktadır. Futbol kariyerine Crystal Palace akademilerinde başlayarak profesyonel futbolculuk dünyasına adım atmıştır. 2010 yılında Crystal Palace A takımına yükseldikten sonra üç sezonda 18 gol atmıştır.

2013 yılında 10 milyon sterlin karşılığında (o dönemde Crystal Palace'ın satılan en pahalı oyuncusu) Manchester United'a transfer olmuştur. Ancak burada istenilen performansı gösteremeyince, bir süre kiralık olarak Cardiff City'e gönderilmiştir. Daha sonra Crystal Palace'a geri dönmüş ve kulüpte önemli bir oyuncu haline gelmiştir.

Wilfried Zaha, doğduğu ülke olan Fildişi Sahili ile İngiltere arasında milli takım tercihini yapmıştır. 2012 yılında İngiltere milli takımı ile ilk maçına çıkmıştır. Ancak daha sonra Fildişi Sahili milli takımını tercih ederek, 2017 Afrika Uluslar Kupası öncesinde Fildişi Sahili için oynamayı seçmiştir.

Kariyeri boyunca Crystal Palace'ta başarılı bir performans sergilemiş ve kulübün önemli oyuncularından biri olmuştur. 2023 yılında Galatasaray'a transfer olarak Türkiye Süper Lig'ine katılmıştır. Oyun stili hızı, atletizmi ve öngörülemeyen hareketleri ile rakipler için zorlu bir oyuncu olarak nitelendirilir. Aynı zamanda, zaman zaman rakip savunmacıların müdahaleleri nedeniyle düşmüş olduğu eleştirileri de bulunmaktadır, ancak teknik direktörü Roy Hodgson bunun doğru olmadığını ve Zaha'nın dalga geçen bir oyuncu olmadığını vurgulamıştır.