Yüzler gülüyor gözler ışıldıyor
Bayındır-Memur-Sen Genel Başkanı Abdulhadi Karasapan, 1 Mayıs "Emek ve Dayanışma" günü sonrası gazetemize konuştu. 1 Mayısın nasıl bayrama çevirdiklerini ve çözüm süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Karasapan, aynı zamanda sendikacılık bu sene neden Diyarbakır'ı seçtikleriyle ilgili konuştuk. Karasapan, barış sürecine destek için Diyarbakır'ı seçtiklerini söyleyerek, "1 Mayıs günü orada her renkten her tondan her inançtan insanlar meydan da buluştu ve bu buluşmanın da barış sürecinin ne kadar iyiye gittiğinin farkında olduk. Buraları unutanlara biz tekrardan hatırlatıyoruz." değerlendirmesinde bulundu. Çözüm sürecinden sonra oraya misafir olarak gelen insanların buraya daha önceden neden gelmediklerini kendi kendilerine sorduklarını dile getiren Karasapan, orada bulunan insanların güler yüzlerinin arttığını gözlerinin ışıldadığını söyledi.
"Sendika olarak özgürlük haklarını savunuyoruz"
Karasapan, Bayındır-Memur-Sen ailesi olarak genel manada bugüne kadar aldığımız genel karar olarak ülkemizin birlik ve dirliği için kardeşlik hukukunun uzun yıllardır zedelenmiş olduğunun bilincinde olduklarını söyledi. Karasapan, "Bu çerçeve de özel de tabi ki özgürlük haklarımızın takibini mücadelesini veriyoruz. Bizim değerlerimizde kültürümüze inançlarımızda kardeşliğe vurgu yaptığımız bir yönümüz var. Bu yönümüzle beraberde bunu her konu başlığında dillendirip ülkenin 77 Milyonunu nasıl bir arada tutarız beyin fırtınasıyla başkanlar kurulu il gezileriyle ve oradaki il başkanlarıyla hedefe koyuyoruz. Bu hedeflerimizden biri de barış sürecinde bunun nasıl olacağını hükümetimize bunun nasıl sağlanacağının raporlarını defalarca vermiştik" şeklinde konuştu.
"1 Mayıs'ın bayram olması çok parti ile görüştük"
1 Mayıs resmi bayram olmasında bir çok siyasi parti ile konuştuklarını dile getiren Karasapan, sivil anayasa teklifinde bulunduklarını ancak bu çalışmalar yerine getirilmediğinin söyledi. Karasapan, "Bu çerçevede bir sivil anayasanın nasıl olmalı onun öncülüğünü yapmış olduk. Kurulan komisyonlar ve yapılan siyasi oyunlar birbirlerine gol attıkları için bu çalışmaları yerine getirilemedi."dedi. Memur-Sen ailesi olarak bu çerçevede hükümetimize yıllardır kangren olan çalışma hayatındaki insanlarımızın acısı olan 1977 1 Mayıs Taksim olayından sonra bir yasaklamalarla birlikte bayramlarının ellerinden alındığını söyleyen Karasapan, yasaklardan sonra kardeş sendikalarla (Hak-İŞ ve Türk-İş) birlikte bunun mücadelelerini verdiklerini söyledi. Karasapan, "Karşı tarafta da Kesk ve Disk bu mücadeleyi ideolojik çerçevede veriyordu. Bunun karşılığı sürekli sokakta mücadele nasıl olmalısına bakmıyorlardı. Biz bunun nasıl olacağını düşündük ve önerdik 3 büyük sendika olarak diğer 3 sendikanın ortak platform çalışmasıyla beraber emek profili çerçevesinde hükümetimize sunduk. Ve hükümette bunu bize 1 Mayısı "Emek ve Dayanışma Günü" adı altında yasallaştırdı."şeklinde konuştu.
"Yasadan sonra Taksim'de 1 Mayıs kutlamasını ne yazık ki yapamadık"
Yasanın ilk çıktığı zamanlarda 1 Mayısı taksimde kutlamayı ortak kararla aldıklarını söyleyen Karasapan, Türk-İş başkanını konuşmacı olarak kararlaştırdıklarını ne yazık ki o zaman Türk-İş başkanı anons yapılırken kürsü işgal edildiğini ve konuşturulmadığını söyledi. Karasapan, "Orada doğan kargaşa ve itiş kakışta da o günün Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık-Sen Genel Başkanı olan Mahmut Kaçar bey düştü platformdan 3 yerden kolu kırılmıştı. Bu bir sinyaldi gördük ki kendi ideolojilerini hala kutsallaştırmaya çalıştıkları meydanlar çerçevesinde bize bir sinyaldi biz yine aldırış etmedik. Biz bu olaydan sonra ki yılda sendikalarla birlikte ortak bir karar aldık birlikte yapalım diye yine kargaşa kavga gürültü çıktı. Sorduğumuzda da biz marjinallerle baş edemiyoruz cevabı geliyordu. Bu marjinallerinde anladık ki bizle yapmayı düşünmüyorlar 2012 yılında kesinlik yine birlikte aldığımız karar çerçevesinde bir dayatma yaptılar. Biz Ankara'da kutlamayı istedik Kesk ve Disk yine taksim dediler o zaman bizden kopup beraber gittiler yine marjinal guruplarla birlikte kutladılar. Bizde Memur-Sen ve Hak-İş'le birlikte ortak karar alarak o sene Tandoğan Ankara'da kutladık. "dedi.
Bölge insanı mutlu gelecekten umutlu
1 Mayıs'tan sonra bir süredir Urfa, Mardin, Batmanı gezdiğini dile getiren Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Abdulhadi Karasapan, oradaki insanların yüzlerinin güldüğünü, gözlerinin ışıldadığını ve turizmin turlarının arttığına şahit olduğunu söyledi. Karasapan, "Turların bu illerde yapılmasıyla ayrı bir fark oluşmuş ve bu bölgeleri hep beraber yaşlısı genci bayanı çalışanı bizim dışımızda da turlarla gezdiklerini bu illerde görmüş olduk. Kültür tarih medeniyetin buluştuğu illerde Hasan keyiften Urfa'nın balıklı gölünden Diyarbakır'ın surlarından Mardin'in görkemli kadim şehrinin kültür görüntülerinden hepsini birebir yaşadık ve gelip o turlarla ülkemizin değişik yörelerinden gelenlerle de karşılaştık. Orayı ziyaret edenlerle konuştuğumuz vakitte bize niye geç kaldık buraları zamanında görmedik diye kendi kendilerine söylüyorlardı. Bunlarda bizim kardeşlerimiz bizler gidelim onlar gelsin gibi bir hava oluşmaya başladı. Barış sürecinin etle tırnak dediğimiz bu milletin ayrılmadığını insanlara bir kez daha gösterdiğinin şahidi olduk" ifadelerini kullandı.
"ŞEHRİN GİRİŞİNDE MEMUR-SEN GİREMEZ YAZISI VARDI"
Bu yıl alınan karar bu ülkenin daima terörle anılan sahabeler kendi Diyarbakır'da karar kıldıklarını aktaran Karasapan, şehirim girişinde Memur-Sen giremez diye tabela koyduklarını söyledi. Karasapan "Biz de her yere gireceğimizi bir kez daha gösterdik Memur-Sen ailesi kucaklayan ötekileştirmeyen birleştiren misyonunu bir kez de orada gösterdi. Ve iyi ki gösterdiğimizi tüm Türkiye'ye çalışma hayatında olanlara güzel bir bayram yaşattık. Her renkten her tondan her inançtan insanlar meydan da buluştu. Bu buluşmanın da barış sürecinin ne kadar iyiye gittiğinin farkında olduk buraları unutanlara biz tekrardan hatırlatıyoruz biz gittik sizde gidin görün barışın ne demek olduğunu insanların orada birbirlerini nasıl kucakladığını orada barış sürecinin bütün bir birliğini dirliği nasıl görüldüğünü orada görmelerini tavsiye ederiz" açıklamasında bulundu.
Sizden sendikacı olmaz diyenleri mahcup ettik
Arkadaşımız İsmail Furkan Akucan'ın görüştüğü Bayındır-Memur-Sen Genel Başkanı Abdulhadi Karasapan, "Madem bu ülke hepimizin, her karışı bize ait. Her yıl bir bölgede 1 Mayıs'ı kutlama hedefi koyduk. Bu arada bizim bu kararımızı dün olduğu gibi eleştirip bize 'Sizden sendikacı olmaz. Tek başınıza miting alanlarında boy gösteremezsiniz' diyenleri de mahcup ettik. 77 milyonun birliğinin sembolü olan Çanakkale'de omuz omuza savaştığımız Kürt kardeşlerimizle birlikte olmak için Diyarbakır'ı tercih ettik. Maalesef oradaki ırkçılar da 'Çanakkale'ye Memur-Sen giremez' demişlerdi. Bütün kışkırtmalara rağmen girdik. O sene şehitler diyarında 1 Mayıs'ı bayram gibi kutladık" ifadelerini kullandı.
Sendika olarak herkesi kucaklıyoruz
Diyarbakır'da bulunup oradaki barışa susamış havayı tattığını dile getiren Abdulhadi Karasapan, Memur-Sen ailesi olarak herkezi kucakladıklarını aktardı. Karasapan son olarak şunları söyledi: "Bu durum tabi ki bizi çok sevindirdi. Bu çalışmalarımızın devamlılığını camia ve aile olarak ne kadar katkı gerekiyorsa her zaman koyacağımızın da bir kanıtı oldu. İyi ki var olmuşuz iyi ki de bu çalışmalarımızı Memur-Sen olarak sürdürmüşüz ve iyi ki de bu çerçevede akil insanlar topluluğuna Memur-Sen'in Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun da alınmasının isabetli olduğunu söylemek istiyorum. Bu isabetin de bizim gezdiğimiz Hakkari'sinden Edirne'sine kadar Memur-Sen ailesi için söylüyorum her yerde üyemiz var temsilciliklerimiz var bu yüzden herkesle kucaklaşıyoruz. Sorunların dertlerin ve özgürlük haklarının yanında da olduğumuzu gösteriyoruz. 800 bine yaklaşan Memur-Sen ailesinin gerçekten özgür haklar konusunda biraz hedefe ulaşmadık ama barış sürecinde bu kardeşlik ve özgürlük veya bu yasakların kalkması çerçevesinde insanımıza büyük manevi güç verdiğimizin farkına vardık. Bu farkı arttırma istiyoruz. İnşallah bu tür organizasyonlarla 11 sendikamızın da değişik iller ve bölgeleri seçerek o bölgelerde başkanlarımız buluşturarak daha da birimize yakınlaşma daha da aile ortamını oluşturmak adına da bu tür kararlarımız çabalarımız var. Bayındır-Memur-Sen'e bağlı kuruluşlarımızın toplantılarını her ile yaydık. Bunu idari kurulda makam sahibi kuruluşlara konuştuk her illerde eğitimler ve seminerler düzenliyoruz. Bu yapılanlar kardeşliğin birliğin ve beraberliği çıkardığına şahit oluyoruz. Barış sürecini kısaca böyle görüyoruz. Bu sürecinin artık geriye dönüşü yok diye de toplumda bir algı oluştuğuna şahit olduk."
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.