Dolar (USD)
33.98
Euro (EUR)
37.61
Gram Altın
2728.37
BIST 100
9771.16
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Yunanistan'ı yine korku sardı! Türkiye savaş gemilerini konuşlandırdı

Yunan basını yine Türkiye'yi manşete taşıdı. Kathimerini gazetesi, Kerpe ile Çoban adaları dışında Türk savaş gemilerinin görüldüğünü okuyucularına duyurdu.
Yunanistan'ı yine korku sardı! Türkiye savaş gemilerini konuşlandırdı
24 Temmuz 2024 08:49:27
Yunan basını yine Türkiye'yi manşete taşıdı. Kathimerini gazetesi, Kerpe ile Çoban adaları dışında Türk savaş gemilerinin görüldüğünü okuyucularına duyurdu.

Haber: Yunus Akseki

Geçtiğimiz günlerde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) başkenti Lefkoşa'da Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümünde düzenlenen 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı törenine katılan Başkan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada kritik mesajlar vermişti

Erdoğan, törende yaptığı açıklamada, Ankara'nın iki devletli bir çözüm dışında herhangi bir öneriyi kabul etmeyeceğini belirtti. Ayrıca, Yunanistan'ın Kıbrıs'ta deniz üssü kurma girişimine karşılık olarak, "Gerekirse deniz üssü ve deniz yapılarını kuzeyde yaparız. Bizim de denizimiz var" ifadelerini kullanmıştı.

Yunan Bakan'dan küstah sözler

Bu gelişmelerin ardından Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias ve Yunanistan Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis, Open TV'ye verdikleri röportajlarda Türkiye'yi hedef alıp tehditler savurmuştu.

Kıbrıs'taki Türk ordusu için skandal bir şekilde 'işgalci' ifadesini kullanan Dendias, "Kıbrıslı Türklerin utanç şenliklerini ve İşgalci Türk Ordusu'nun yarım asırdır Kıbrıs'ta hukuk dışı varlığını en kesin şekilde kınıyoruz" dedi.

Yunanistan Sağlık Bakanı Georgiadis ise, "F-35'lerle Ankara'ya bir gece ansızın gelebiliriz" diyerek skandal açıklamalara bir yenisini eklemişti.

5 savaş gemisi konuşlandı

Yaşanan gelişmelerin ardından Yunan basını, Türkiye'yi bir kez daha manşetlerine taşıdı. Kathimerini gazetesi, Türk savaş gemilerinin Kerpe ve Çoban adaları dışında görüldüğünü sayfalarına taşıdı.

Gazetenin bugünkü manşetinde, Türkiye'nin gerginliği artırdığı iddia edildi. Haberde, Türkiye'nin Kerpe ve Çoban Adası (Kasos ve Karpathos) arasındaki kıyı bölgesinin hemen dışında son 24 saat içinde 5 savaş gemisi konuşlandırdığı belirtildi.

İtalyan bayraklı Ievoli Relume adlı gemi Akdeniz'de

Bölgede şu anda Girit ile Güney Kıbrıs arasında denizaltı kablosu döşenmesi için araştırma yapan İtalyan bayraklı Ievoli Relume adlı geminin de bulunduğu belirtildi.

Kathimerini gazetesi, Türk savaş gemilerinin sözde Yunan karasularının hemen dışında konumlandığını ve bu nedenle haberdeki gerginlik tırmandırma iddialarının doğruluğunu sorguladığını kaydetti. Gazete, Türk gemilerinin konumunu belirterek, gerginlik iddialarının gerçekçi olmadığını dolaylı yoldan ifade etti.