Yunan gazetesi 2030 yılındaki Türk ve Yunan ordusunu karşılaştırdı
ABD, Türkiye’ye 40 yeni F-16V ve 79 modernizasyon kiti satışını onayladı. Bu bağlamda DSCA bildiriminde 23 milyar dolarlık tahmini satış maliyetine yer verildi. ABD aynı anda Yunanistan’a da F-35A savaş uçağı tedarikine izin verdi.
F 35 satışlarının Ege'deki güç dengesini yeniden gündeme getirdiğini belirten Yunan gazetesi Kathimerini gazetesi 2030 yılındaki Türk ve Yunan ordusunu karşılaştıran bir haber yayınladı.
Haberde "ABD'nin Yunanistan'ın F-35 çok rollü savaş uçağını satın almasına ve F-16 savaş uçakları ile yükseltme kitlerinin Türkiye'ye satmasına yeşil ışık yakması, iki sözde NATO müttefikinin aslında karşı karşıya olduğu ve rekabet halinde olduğu gerçeğini vurguluyor. " ifadeleri kullanıldı.
Türkiye açık ara önde
Haberde iha alanında iki ülke kıyaslanarak Türkiye'nin açık ara önde olduğu kaydedildi.
Dronlar
Türkiye Yunanistan'ın açık ara önünde. İHA alanında Türkiye, “ Türk Malı ” drone üretimini ticari avantaja dönüştürerek ihracat gücü olmayı başardı. 2023 yılında Türk savunma sanayisi (temsilcilerinin iddia ettiği gibi) 5,5 milyar avroya ulaştı ve bunun büyük çoğunluğu İHA'lar ve ilgili sistemlerle ilgili. Türk İHA'larının daha önce Polonya, savaş mağduru Ukrayna ve Arnavutluk gibi Avrupa ülkeleri tarafından satın alındığı hatırlatılırken, listede Azerbaycan, Libya, Etiyopya, Somali, Suudi Arabistan, Pakistan, Bangladeş gibi ülkelerin ve neredeyse tamamının yer aldığı hatırlatıldı.
Donanma
ABD ve Fransa'dan aldıkları gemilerin Ege Denizi üzerindeki güç dengesi konusunda önemli olduğunu ancak genel anlamda yaşlı bir filoya sahip olduklarını belirten Kathimerini gazetesi, Türkiye'nin ise son yıllarda , yerli üretim gemilerle gemi inşa kabiliyetini de önemli ölçüde artırdığını bildirdi.
Denizaltılar
Türkiye'nin insansız denizaltılar alanında lider konumunda olduğunu belirten gazete Yunanistan'da da benzer bir çabanın olduğunu yazdı:
Deniz Kuvvetleri düzeyinde Türkiye, insansız denizaltılar ve su üstü gemileri alanında yurt içinde halihazırda inşa edilmekte olan iki tip denizaltı ve su üstü gemileri alanında lider konumdadır. Yunanistan'da da önümüzdeki yıllarda benzer planların yapılması için çaba gösteriliyor.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.