Dolar (USD)
34.24
Euro (EUR)
37.19
Gram Altın
2985.79
BIST 100
8939.1
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Yunan basını: ABD Donanması Kürt Devleti kursun

Yunanistan'da yayın yapan Pentapostagma gazetesindeki skandal analizde, Suriye'nin kuzeyinde bir "Kürt Devleti"nin kurulma senaryoları ele alınırken 'tam sırası' olduğu ifade edildi.
Yunan basını: ABD Donanması Kürt Devleti kursun
06 Kasım 2023 14:11:34
Yunanistan'da yayın yapan Pentapostagma gazetesindeki skandal analizde, Suriye'nin kuzeyinde bir "Kürt Devleti"nin kurulma senaryoları ele alınırken 'tam sırası' olduğu ifade edildi.

Yunanistan'da yayın yapan Pentapostagma gazetesinde skandal bir analiz yayımlandı. Suriye'nin kuzeyinde bir "Kürt Devleti"nin kurulması senaryolarının ele alındığı yazıda, şu an şartların uygun olduğu ileri sürüldü. Rus Deniz Kuvvetlerinden emekli bir subayın Akdeniz'deki Rus ve ABD donanmalarını karşılaştırdığı analize atıf yaparak, savaş gücü üstünlüğünün tamamen Batı'da olduğu iddia edildi.

ABD gövde gösterisi için iki uçak gemisi gönderdi

Yazıda, "Doğu Akdeniz'de toplam 4 uçak gemisi/helikopter gemisi, 120 savaş gemisi ve onlarca nükleer denizaltıdan oluşan eşi benzeri görülmemiş bir deniz gücü toplandı." denilerek, ABD'nin iki uçak gemisi taarruz grubunun bölgede caydırıcılık faaliyeti yürüttüğü, resmi olarak, ancak gayri resmi olarak Türkiye, İran ve Rusya'ya karşı güç gösterisi rolüyle görevlendirildiği ifade edildi.

ABD gemilerinin bölgedeki İngiliz, Fransız ve Yunan savaş gemileri ve denizaltılarıyla birlikte, her türlü düşmana karşı müthiş bir saldırı gücü oluşturduğu ileri sürülen yazıda, "ABD-İsrail planlarında, Amerikan Donanması'nın desteğiyle Suriye'de bir Kürt Devleti kurulması yönünde senaryolar var. Aslında böyle bir şeyi görmek mantıklı olurdu, özellikle de bu devasa deniz gücünün bir araya gelmesiyle." ifadeleri kullanıldı.

Rus savaş gemileri Akdeniz'den çıktı

Rus deniz subayı Sergey İshchenko'nun analizine atıf yaparak, yazıda, Rusya'nın Akdeniz'deki donanma varlığını azaltmasını eleştirdiği ve Suriye'nin Tartus limanındaki Rus savaş gemilerinin Akdeniz'den çıktığı belirtildi. Ayrıca, Rus filosunun Akdeniz'de NATO uçak gemilerinin faaliyetlerini çaresizce izlediği iddia edildi.

ABD ile NATO deniz gücünün Akdeniz'deki konuşlanmasına ayrıntılı bir şekilde gönderme yapılan yazıda, Rusya'nın Akdeniz'de bu güce karşı ne yapabileceği sorgulandı.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme