Yüksek kira artışına karşı yeni model yolda!
Son yıllarda yaşanankonut krizi vatandaşları umutsuzluğa iterken ev sahipleri ile kiracılar arasında da yoğun tartışmalara yol açıyordu. Bu duruma çözüm ulmak için harekete geçen sektör temsilcileri yeni bir formül ile vatandaşların karşısına çıkmaya hazırlanıyor.
Konut sektöründeki zorlukların üstesinden gelmek amacıyla,sektör temsilcileri yeni modeller geliştirmeye çalışırken, konut sıkıntılarının özellikle İstanbul gibi insan nüfusunun yoğun olduğu büyükşehirlerde daha yoğun olduğu ifade ediliyor.
Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği'nin konut krizine karşı uygulamaya koymak istediği yeni formül, kamu arazilerinin özel sektör tarafından kiralama amaçlı konut üretimine açılmasını ve kira ücretlerinin belirlenmesi için devlet denetiminin getirilmesini öneriyor.
Arsa maliyetini biz modelimizde sıfırladık
GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, konuyla ilgili olarak, "Konut üretiminin en önemli bileşeni arsa maliyetini biz modelimizde sıfırladık. Arsa maliyeti olmayınca maliyetler yarıya indi. Ama bu ortaya çıkan yüzde 50 kimin faydasına? Geliştirici makul ticari beklentilerle bu işi yapacak. 5-6 yıl geri dönüş olan durumdan çıkıp biz 10 yıl ve üzeri geri dönüşleri bu modelde konuşuyoruz." ifadelerini kullandı.
500 bin konutun üretilmesi amaçlanıyor
Hane gelirinin yüzde 30'unu aşmayacak şekilde kamu-özel sektör işbirliği içerisinde kiralık 500 bin konutun üretilmesi amaçlanıyor. Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER), bu konutların arsa maliyeti için belediyelerle görüşmelerde bulunurken, projenin finansmanı için de bankalar ve uluslararası emeklilik fonlarıyla müzakereler gerçekleştiriyor.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.