Dolar (USD)
34.18
Euro (EUR)
38.20
Gram Altın
2936.41
BIST 100
9829.19
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

'Yolsuzluk varsa üzerine gidilmeli'

CHP'li belediyelerdeki yolsuzluk iddialarını değerlendiren CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Mesut Değer, " Yargının medyada çıkan haberleri ve iddiaları irdeleyerek gerçeği gözler önüne sermesi gerekiyor" dedi.
'Yolsuzluk varsa üzerine gidilmeli'
24 Temmuz 2015 00:00:00
CHP'li belediyelerdeki yolsuzluk iddialarını değerlendiren CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Mesut Değer, " Yargının medyada çıkan haberleri ve iddiaları irdeleyerek gerçeği gözler önüne sermesi gerekiyor" dedi.

EZGİ ÇELİKANKARA

CHP'li Kartal, Ataşehir ve Beşiktaş belediyeleri hakkındaki yolsuzluk iddiaları bitmek bilmiyor. CHP'den "Tüm belediyelerdeki yolsuzluk iddiaları araştırılsın" açıklamaları gelse de, CHP'de ki yolsuzluk dosyalarının açılmasıyla çok kişinin canının yanacağı söylentileri yükseliyor. "AK Parti yolsuzluk yaptı" diye her gün manşet atan bazı medya grupları bu konuda üç maymunu oynamaya devam ediyor. CHP'li seçmen AK Parti'yi her fırsatta yolsuzluk ile suçlarken kendi partilerinin belediyelerinde dönen dolapları ise görmezden geliyor. Konu hakkında görüşlerini aldığımız CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Mesut Değer, CHP'deki bütün yolsuzluk dosyalarının açığa çıkartılması gerektiğini vurguladı.

"İddiaların üzerine gidilmeli"

CHP Eski Genel Başkan Yardımcısı Mesut Değer, CHP'li belediyeler hakkındaki yolsuzluk iddialarının üzerine gidilmesi gerektiğini vurguladı. CHP'nin savunma açısından açıklama yapmasının kolay olduğunu belirten Değer, iddiaların incelenerek, irdelenmesi gerektiğine dikkat çekti. "Yolsuzlukla mücadelede en önemli ilke yolsuzluğun üzerine gidilmesidir" diyen Değer, "Yargının enine, boyuna inceleme yaparak, medyada çıkan haberleri ve delilleri göz önünde bulundurarak gerçeği gözler önüne sermesi gerekiyor. Ayrıca bu kişiler hakkında da yargılama yapılması yolsuzlukla mücadelede en önemli ilkedir" diye konuştu.

"Yolsuzlukların üzeri örtülmemeli"

Kadıköy Belediyesi'nde de bir yolsuzluk olayının gündeme geldiğini hatırlatan Değer, "Orada da yargı bir karar verdi ve dosya Yargıtay'a gitti. Yargıtay'da dosyanın içerisi boşaltıldı. Bu kişide CHP'li milletvekili veya yöneticisi. Yargıtay'da ki bir dosyayı benim boşaltmam, senin boşaltman olmaz. Kim boşaltır dosyayı? Menfaati olan kişi boşaltır. Bu durum düşündürücüdür" dedi. Ayrıca CHP'nin, belediyelerindeki yolsuzluk iddialarının üzerini örtmesinin doğru olmayacağını söyleyen Değer, "AK Parti, yolsuzluk yapıyor, hırsızlık yapıyor" denildiği zaman bu iddia AK Parti'nin hepsini kapsar. Ayrıca bu itham deli saçmasıdır. AK Parti yolsuzlukla mücadelede kendi içindeki yolsuzluğun üzerine gider. CHP'den de aynı tavır ve tutum bekleniyor" dedi.