Yoksulluğun her türlüsü 2030'a kadar ortadan kaldırılmalı
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Çin'in Hangcou kentinde düzenlenen G20 Liderler Zirvesi kapsamında basın toplantısı düzenledi.
İki ay sonra görev süresinin biteceğini ve BM Genel Sekreteri olarak son kez G20 zirvesine katıldığını anımsatan Ban, sözlerine zirveye ev sahipliği yapan Çin'e teşekkür ederek başladı.
G20 zirvesinin çerçevesinin herkese sürdürülebilir kalkınma, barış ve refah sağlanması olduğunu vurgulayan Ban, sosyo-ekonomik konuların yanı sıra iklim değişikliğinin de ele alınacağını kaydetti.
Ban, ABD ve Çin'in iklim değişikliğine ilişkin Paris Anlaşması'na dahil olmalarından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi. Diğer G20 ülkelerine de anlaşmaya ilişkin onay sürecini hızlandırmaları çağrısı yapan Ban, böylece Paris'teki taahhütlerin dünyanın acilen ihtiyaç duyduğu iklim eylemine dönüşeceğini ifade etti.
"Uluslararası dayanışmayla ele alınmalı"Sürdürülebilir kalkınmanın, sürdürülebilir barışla ulaşılacağını söyleyen Ban, "Dengeli bir ekonomi için barışa ve el ele çalışarak kalkınmaya ihtiyacımız var. BM barışa, kalkınmaya ve insan haklarına ulaşmak için çaba gösteren ülkelere destek olmaya devam edecek." dedi.
Ban, yoksulluk, eşitsizlik ve çatışma kaynaklı sorunlarla acilen mücadele edilmesi için G20 ülkelerinin birlikte çalışması gerektiğine işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ne yazık ki Suriye, Yemen, Güney Sudan, Libya, Mali ve birçok yerde çatışmalara tanık oluyoruz. Aşırı yoksulluk ve gittikçe artan eşitsizlik, adalet duygumuzu sarsıyor. Çatışmalar nedeniyle yerlerinden edilen insanların sayısı İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en yüksek orana ulaşarak 65 milyonu buldu. Bu sayı, birçok yerde yaşanan çatışmalardan dolayı gün be gün artıyor. Tüm bu konular uluslararası dayanışmayla ele alınmalı." diye konuştu.
"Yoksulluğun her türlüsü 2030'a kadar ortadan kaldırılmalı"Sürdürülebilir kalkınma hedefine ulaşmanın en önemli ayaklarından birinin yoksullukla mücadele olduğuna işaret eden Ban, şunları kaydetti:
"Yoksulluğun her türlüsü 2030'a kadar ortadan kaldırılmalıdır. 2030'un sonunda sürdürülebilir kalkınmayı sağladığımızda, açlık çeken insanların olmadığı bir dünyada yaşayacağımıza dair umutluyum. İhtiyaç duyanlara yeterli beslenme, iyi eğitim, sağlık olanakları, temiz su, enerji ve barış gibi konularda destek vermek zorundayız. İnsan onuruna yakışır bir şekilde yaşamalıyız."
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.