YÖK Başkanı bazı Afrika ülkelerinin Türkiye'deki diplomatik temsilcileriyle görüştü
YÖK'ten yapılan açıklamaya göre Özvar, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı arasında imzalanan "Uluslararası Öğrencilerin İkamet İzni Başvurularına İlişkin İşbirliği Protokolü" konusunda bilgi vermek amacıyla bazı Afrika ülkelerinin diplomatik temsilcileriyle toplantı yaptı.
Toplantıya, YÖK Başkanı Özvar, Türkiye'de temsilciliği bulunan 32 Afrika ülkesinin, aralarında büyükelçilerin de bulunduğu diplomatik temsilcilerinin yanı sıra İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros ve Dışişleri Bakanlığından yetkililer katıldı.
Katılımcılara hitap eden Özvar, uluslararası öğrenciler konusunda mevzuat ile uyumlu şekilde, kalıcı ve sürdürülebilir süreçler oluşturmayı hedeflediklerini belirterek, "Amacımız, yurt dışından ülkemize yükseköğrenim görmek üzere gelecek öğrencilerin üniversite kabul mektuplarından başlayan ve ikamet izni alınmasıyla nihai hale gelen süreçte öğrencilerin mümkün olduğu ölçüde sadeleştirilmiş işlemlerle muhatap olmalarıdır." ifadelerini kullandı.
Protokolün büyükelçiliklerden, öğrencilerden, kurumlardan ve diğer paydaşlardan YÖK'e ulaşan geri bildirimler doğrultusunda hazırlandığını aktaran Özvar, "Amacımız, ülkemizi yükseköğretim için tercih ederek gelen uluslararası öğrencilerimizin, ülkemizin misafirperverlik anlayışına uygun olarak güvenli, kaliteli ve sağlıklı bir süreç içerisinde vize süreçlerini sürdürmeleri ve ülkemize geldikten sonra da ikamet izinlerini almalarıdır." değerlendirmesini yaptı.
Özvar, Türkiye'nin Afrika ülkeleriyle ikili ilişkilerini geliştirirken, Afrika Birliği'yle işbirliğini de artırdığını belirtti. Özvar, "YÖK ve Afrika Birliği arasında yükseköğretim alanında işbirliğimizi kıta geneline genişletmek amacıyla hazırladığımız mutabakat zaptını yakında imzalayacağız." dedi.
"İmkanları öğrencilere iyi anlatmamız lazım"
Toplantıda konuşan İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros ise "Düzensiz göçü önlemenin en iyi yolu düzenli göçü iyi idare etmektir. Bu protokolün sağladığı imkanları öğrencilere iyi anlatmamız lazım. Bu nedenle işbirliği ve desteğiniz önem taşımaktadır. Öğrencilerimiz yasa dışı duruma düşmeden önlemleri alalım, onların işlerini kolaylaştıralım. İşi kolaylaştırmanın anahtarı da sizde." ifadesini kullandı.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.