Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.16
Gram Altın
2917.86
BIST 100
10029.73
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Yine tek başımıza iktidarız

Gazete ve televizyonların Ankara Temsilcileri ile kahvaltılı toplantıda bir araya gelen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, Ak Parti'nin seçim çalışmaları, muhalefetin seçim kampanyalarındaki üslubu ve gündemdeki diğer konular hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Yine tek başımıza iktidarız
08 May 2015 00:00:00
Gazete ve televizyonların Ankara Temsilcileri ile kahvaltılı toplantıda bir araya gelen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, Ak Parti'nin seçim çalışmaları, muhalefetin seçim kampanyalarındaki üslubu ve gündemdeki diğer konular hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Bayram ZİLAN/ANKARA

HDP'NİN ŞİDDETLE ARALARINDA RUH BÜTÜNLEŞMESİ VAR

HDP'nin seçim meydanlarında çok tutarsız davrandığını söyleyen Atalay, onlara Ak Parti'nin güç kattığını kaydetti. Atalay: "Onlar yine şiddetten ayrılamayacağını hem seçim ortamı çalışmalarıyla hem beyanlarıyla gösteriyorlar. HDP, muhatap alındı. Niye muhatap aldık biliyorsunuz? Bizim bir tezimiz var. Çözüm Süreci'nin nihai hedefidir aslında o. Şiddet yerine siyaset. Şiddetle sorun çözme yerine siyasetle çözme. Onlara biz güç aktardık. Aslında biz siyasete ve demokrasiye güç aktardık" şeklinde konuştu.

HDP RİSK ALDI, SONUCUNA KATLANMALI

HDP'nin barajı aşıp aşmaması hususuna da değinen Atalay; "barajı aşmazsa şöyle olur böyle olur deniliyor. Bu bir seçimdir. Daha önce de barajı aşamayan partiler oldu. Herkes riskini alacak, seçime girecek ve sonucunu da görecektir" dedi.

AYAKÜSTÜ AÇIKLAMALAR YAPMAK SÜRECE ZARAR VERİYOR

Çözüm Süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Atalay, çözüm süreçlerinde süreci yürütenlerin birbirlerine tahammüllü olması gerektiğini söyledi. Atalay, "Kararlı, tavırlı, böyle Sırrı Süreyya'nın yaptığı gibi ayaküstü bu konularda mesaj vermeyecek" dedi.

SEÇİM ZAMANI SÜRECİN YAVAŞLAMASI NORMAL

Seçim ortamında Çözüm Süreci'nin işleyişinin durgun bir safhaya geçmesinin normal olduğunu söyleyen Atalay, "Seçim ortamda en önemli projelerde bile toplumsal kesimleri düşünerek bazı şeyleri biraz tehir edebilirsiniz. Bu normaldir" dedi.

DİYALOGA DEVAM EDERİZ

Atalay, çözüm masasının dağıldığı, muhatap olunmayacağı gibi manalar çıkartılmaması gerektiğini söyleyerek, "Çözüm sürecini yürütmek için tekrar bütün diyalogları inşa ederiz. Pek çok yola başvururuz." dedi

CUMHURBAŞKANI, BUNLARI YAPACAĞINI SÖYLEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın meydanlarda muhalefeti eleştirmesi eleştirilerine de değinen Atalay, "Cumhurbaşkanımız seçilmeden önce farklı Cumhurbaşkanı olacağını, ülkenin her meselesine dair konuşacağını, meydanlarda olacağını, odasında oturmayacağını söylemişti. Bu tarzını yürütüyor. Kendi programını yürütüyor" şeklinde konuştu.

SEÇİM GÜVENLİĞİ İÇİN BÜTÜN ÖNLEMLER ALINMIŞTIR.

Seçimlerde alınacak güvenlik tedbirlerine değinen Atalay, Başbakan Davutoğlu'nun Güneydoğu'daki mitinglerinde güvenlik görevlerine mesajlar verdiğini, herkesin daha sorumlu olacağını söyledi. Atalay, "Kamu görevlileri meydanda olacak. Bütün kamu görevlileri güvenlik başta olmak üzere, bu süreçte kendi işlerini daha dikkatli yürütecek" dedi.

YİNE TEK BAŞIMIZA İKTİDARIZ

Kamuoyu yoklamalarına da değinen Atalay, tek başına iktidar olacaklarını ifade etti. Konuyla ilgili olarak Atalay, "sayısal olarak tek başımıza rahat bir iktidar dönemimiz olacak" dedi.

YAKINDA BÜYÜK SÜRPRİZLERİMİZ OLACAK

Ak Parti'nin seçim hazırlıklarından bahseden Beşir Atalay, çok güçlü bir hazırlık dönemi geçirdiklerini ve gelecek haftalarda büyük sürprizlerinin olacağını kaydetti. Atalay, "Sona doğru büyük sürprizlerimiz olacak. Biz ilk defa seçime girmiyoruz. 13 yıllık iktidarız tecrübeliyiz. Önce ne yaptığımızı anlattık. Şimdi de ne yapacağımızı anlatacağız. Bütün projelerimize 2002-2023 olarak bir bütünlük içerisinde baktık. Her bölgeyi ayrı değerlendiriyoruz" şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANIMIZ VE BAŞBAKANIMIZ ORTAK AÇILIŞLAR YAPACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun bazı açılış programlarını birlikte yapacağını kaydeden Atalay, "22 Mayıs'ta Ordu-Giresun Havalimanı, 26 Mayıs'ta Yüksekova-Hakkari Havalimanı'nın açılışı yapılacak. Bu projeler istisnai ve bölgesel olduğu için Başbakanımızın yanı sıra Sayın Cumhurbaşkanımız da katılacak" dedi.

SEÇİMLER, DEMOKRASİ ŞÖLENİDİR

Türkiye'nin iyi bir demokrasi sınavı verdiğini, yeni bir dönemeçte olduklarını ve iyi bir seçim kampanyası yürütüldüğünü söyleyen Atalay, "Seçim kampanyaları içinde güzel renkler var. Sağlıkla, huzurla iyi bir seçim yaşayacağız. Üslup hassasiyetinin korunması gerekiyor. Son günlerdeki nezaket jestleri memnuniyet verici. Herkesin üslubunu daha iyi koruması gerekiyor. Bu demokrasiye de değer vermektir, saygıdır. Gerginliklerden uzak bir şölen havasında seçim olmasına dikkat ediyoruz" dedi.

AK PARTİ OLARAK "SEÇİM STRATEJİ HEYETİ" KURDUK

Ekim ayında göreve başlayan ve 12 kişiden oluşan bir "Kampanya Strateji Heyeti" kurduklarını kaydeden Atalay, "haftada iki gün bir araya geliyoruz. Pazartesi günleri 11:00'da, Perşembe günleri 17:00'da strateji heyetimizin toplantıları oluyor. Bu toplantılarda durum değerlendirmesi yapıyoruz. Taktikler belirliyoruz. Ayrıca illerden gelen verileri değerlendiriyoruz" dedi.

180 KİŞİLİK SOSYAL MEDYA EKİBİ KURULDU

Bu seçime özgü en önemli çalışmalarının sosyal medya olduğunu kaydeden Atalay, "Bu seçimin en etkili sosyal medya çalışmasını yapacağız. İstanbul'da bugün "Yeni Türkiye Dijital Ofisi"nin açılışını yapacağız. Burada 180 kişi çalışıyor. Bu seçimde adeta çok iyi denetlenmiş ve çok etkili bir sosyal medya unsurlarını kullanmaya başlayacağız" dedi.

HER SANDIK BİR DERSTİR

Rasyonel seçmenin her zaman itidalli davrandığını belirten Atalay, "Türkiye'de rasyonel seçmen, kendisinin, ailesinin ve çocuklarının geleceğine iyi bakan, bunları iyi düşünen, irdeleyen ve buna göre sandığa giden seçmendir. Her sandık bir derstir. Milletimizin engin ve derin bir basireti vardır. Gider sandığa damgasını vurur. Macerayı istemezler. Kendisinin gelecekle ilgili hesapları planları vardır. 13 yılda sağladığı hayat standardı vardır. Onların bozulmasını istemez. Türkiye'nin ekonomik dengelerinin alt üst olmasını istemez. Rasyonel seçmen bütün bunları iyi hesap eder" şeklinde konuştu.