Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Yine bombaladılar!

Rusya ve Esed'e bağlı savaş uçakları Suriye'nin kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki İdlib'e yönelik hava saldırıları düzenlendi.
Yine bombaladılar!
20 Eylül 2017 10:09:00
Rusya ve Esed'e bağlı savaş uçakları Suriye'nin kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki İdlib'e yönelik hava saldırıları düzenlendi.

Saldırıların, Astana'da yapılan anlaşmaya göre 'çatışmasızlık bölgesi' ilan edilen İdlib'in Türkiye denetimine düşen kısmına yönelik olması dikkat çekti. Doğrudan sivilleri hedef alan bombardımanda 40 ayrı nokta vuruldu.

UÇAKLAR KOL GEZİYOR

Önceki gün Esed'in kimyasal saldırısına sahne olan Han Şeyhun beldesi bombalanırken dün de İdlib güneyindeki Kefer Nebil'de bulunan bir hastane uçakların hedefi oldu. Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) noktası ile sağlık merkezleri ve ilaç deposunun da vurulduğu bombardımanda ayrıca Termele, Habit, Teri ve Teyr Mella köyleri hedef alındı. Saldırılarda 4 sivil öldü, 7'si ise yaralandı. Mart 2015'te muhaliflerin kontrolüne giren İdlib, iç savaş boyunca rejimin yoğun saldırılarının adresi oldu. Rejim, Han Şeyhun beldesine 4 Nisan'da düzenlediği kimyasal silah saldırısında en az 100 sivilin ölümüne sebep olmuştu. Türkiye ve Rusya öncülüğünde Kazakistan'ın başkenti Astana'da başlatılan ateşkes süreci sayesinde, kente düzenlenen hava saldırıları yaklaşık 2,5 aydır durma noktasına gelmişti. Kente yönelik son bombardımanla birlikte İdlib semalarında aidiyeti bilinmeyen savaş uçaklarının dolaşmaya devam ettiği kaydedildi.