Dolar (USD)
33.98
Euro (EUR)
37.61
Gram Altın
2728.37
BIST 100
9771.16
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Yılmaz Özdil Selçuk Bayraktar'a teşekkür etti!

26 Temmuz 2024 15:00:00
Gazeteci Yılmaz Özdil, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'a Soma'da vefat eden madencinin kızına yaptığı yardımdan dolayı teşekkür etti.

10 yıl önce 13 Mayıs 2014 tarihinde Soma’da Türkiye tarihinin en büyük maden faciası gerçekleşti. 301 madenci hayatını kaybederken bu faciada hayatını kaybeden işçilerden biri de Ali Yüksel’di. Ali Yüksel’in vefat ettiği tarihte 9 yaşında olan kızı Betül’ün pilot olmak gibi bir hayali vardı. Selçuk Bayraktar bu çağrıya kayıtsız kalmadı.

Selçuk Bayraktar'ın Betül ve annesi ile görüştüğünü duyuran Özdil, "Türkiye'nin havacılıktaki gururu Selçuk Bayraktar'a 'Şehit kızı Betül'ün gökyüzü hayallerinin hayal olarak kalmasına izin vermeyin' diyerek bir çağrıda bulunmuştum. Değerli Selçuk Bayraktar bizzat Betül ve annesini telefonla aradı. Ve dedi ki; Türk Hava Kurumu Üniversitesi seni kabul etti. Pilot olmak istiyorsan ol ama bana sorarsan gel benim yanıma sana üniversite seçenekleri sunalım, seni mühendis yapalım. Mezun olduktan sonra da İHA'ların mühendisliğinde çalışırsın. İsterseniz araç gönderip şuan sizi aldırayım. Siz nasıl isterseniz." dediğini anlattı.