Dolar (USD)
32.53
Euro (EUR)
34.81
Gram Altın
2428.77
BIST 100
9645.02
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Yılın futbolcusu ödülü 'Karim Benzema'nın

Real Madrid'in Cezayir asıllı Fransız santrforu Karim Benzema, yılın futbolcusu ödülünün sahibi oldu.
Yılın futbolcusu ödülü 'Karim Benzema'nın
18 Ekim 2022 14:57:33
Real Madrid'in Cezayir asıllı Fransız santrforu Karim Benzema, yılın futbolcusu ödülünün sahibi oldu.

Yılın futbolcusuna verilen Altın Top (Ballon d'Or) ödülünü, dün Real Madrid'in Fransız santrforu Karim Benzema kazandı.

2009 yılından Ronaldo ile birlikte Real Madrid kariyerine aynı yılda başlayan Benzema, her sezon birçok gole imza atmasına rağmen takım arkadaşı Ronaldo'nun gerisinde kalarak gollerinden daha çok Ronaldo'ya yaptığı asistlerle gündeme geldi. Benzema, attığı goller dışında 104 asistle Real Madrid'in tüm zamanların en çok asist yapan oyuncusu özelliğiyle de dikkati çekiyor.

Futbol dünyası, 2018 yılında Ronaldo'nun Real Madrid'den ayrılması sonrası ise Benzema'nın görünen yeteneğinin ötesinde arka planda kalan ve o zamana kadar tam olarak fark edilmeyen bir yıldıza dönüşümüne şahit oldu.

Real Madrid'in 34 yaşındaki kaptanı Benzema, kariyerinde ilk defa "Altın Top"un sahibi oldu. Benzema, geçen sezon tüm kulvarlarda çıktığı 46 maçta 44 gol atarak kulübünün UEFA Şampiyonlar Ligi ve İspanya Birinci Ligi (La Liga) şampiyonu olmasında başrol oynamıştı.

İnancım bana fayda sağlıyor

Otoriteler tarafından "yetenekli, çalışkan ve özverili" olarak tanımlanan Benzema, bu ödülü 1998 yılında kazanan Zinedine Zidane'nın ardınan Altın Top ödülünü kazanan ikinci Müslüman futbolcu oldu.

UEFA Yılın Oyuncusu ödülünü de kazanan Benzema, Ballon d'Or'u kazanan beşinci yine Zidane'den sonra Fransız ve Arap asıllı ikinci oyuncu oldu.

Sosyal medya hesaplarından İslami paylaşımlar yapan daha önce umreye de giden Benzema, devamlı olarak Hazreti Muhammed'in sünneti olan hacamat tedavisi yaparken çekilen fotoğrafını "Elhamdülillah" notuyla paylaşıyor.

Ramazan ayında oruç tutan Benzema, inancı hakkında ise söylediği şu ifadeleriyle belleklerde yer almakta:

'Oruç tuttuğumda kendimi iyi hissediyorum'

"İnancım her gün odaklanmama yardımcı oluyor. Bana fayda sağlıyor. İnancım, benim, ailem ve işim için bir güç kaynağı, kelimenin tam anlamıyla her şeyim."

Benzema, geçen nisan ramazan ayında UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Chelsea’ye karşı oynanan karşılaşmaya 15 dakika kala iftarını yapması ve maçta hat-trick yapması futbolcuyla ilgili unutulmayan anekdotlar arasında yer alıyor.

Maç sonrası yaptığı açıklamada da Benzema, "Oruç tutmamın bana olumsuz bir etkisi yok, Ramazan benim hayatımın bir parçası ve dinim orucu farz kılıyor. Benim için çok önemli ve oruç tuttuğumda kendimi iyi hissediyorum." ifadelerini kullanmıştı.