Yetim Vakfı'ndan 'çocuk' raporu
Vakıftan yapılan açıklamaya göre, rapor Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında kamuoyu ile paylaşıldı.
Yetim Vakfı Başkanı Murat Yılmaz, basın toplantısında, dünyada her 4 çocuktan birinin savaş, çatışma ve felaketlerden etkilenen ülkelerde yaşadığını belirtti.
Ortalama 1 milyar yetim, öksüz, terk edilmiş veya sosyal yetimle aynı gök kubbenin altında yaşadıklarını kaydeden Yılmaz, Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin her türlü ihmal ve istismara karşı çocuk dokunulmazlığının kanunlarla sağlanmasını kapsadığını bildirdi.
Yılmaz, dünyanın insanlık için arzu edilen iyilik ikliminin bir hayli uzağında olduğunu belirterek, “Orta Doğu, Afrika, Balkanlar, Kafkasya, Orta Asya, Uzak Doğu ve Latin Amerika’da savaşlar, insan eliyle gerçekleşen felaketler, yoksulluk ve hastalıklar çocukları hayatlarının baharında en ağır koşullarla yüz yüze bırakıyor." ifadelerini kullandı.
Avrupa, Kuzey Amerika ve Avustralya gibi coğrafyalarda aile kurumunun neredeyse kaybolduğunun altını çizen Yılmaz, Dünya Çocuk Hakları Günü münasebetiyle çocukların durumuna raporla mercek tutmak istediklerini aktardı.
Raporda 173 ülkeden çocukların durumu anlatılıyor
Yetim Vakfı Akademi Topluluğu tarafından, uzun süren araştırmalarla ortaya çıkarılan raporda, 173 ülkenin çocuklarının durumu ayrıntılı anlatılıyor. Toplam 4 ayrı başlık halinde uluslararası örgütler, devletler ve dünya kamuoyuna çağrıda bulunulan raporda, sorunların önüne geçmek için öneriler sıralanıyor.
Öneriler, uluslararası düzeyde yapılacak çalışmalar, eğitim merkezli teklifler, akademik çalışma öneriler ve yetim/yetimhane çalışmalarıyla ilgili olarak 4 ayrı başlıkta toplanıyor.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.