Dolar (USD)
34.11
Euro (EUR)
38.11
Gram Altın
2859.62
BIST 100
9963.33
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

'Yeşil' ihanet, imamları hedef aldı

Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkileri buz dolabına kaldırtan Ermeni tasarısının bayraktarlığını yapan Yeşiller Partisi eş başkanı Cem Özdemir, yeni bir ihanete hazırlanıyor. Referandum için açıkça 'Hayır' kampanyası yürüten Özdemir, Almanya'da yaşayan 3,5 milyon Türk ile Türkiye arasında en önemli bağı kuran DİTİB imamlarının oturma ve çalışma izinlerinin kaldırılması için meclise önerge verecek.
'Yeşil' ihanet, imamları hedef aldı
29 Mart 2017 08:56:00
Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkileri buz dolabına kaldırtan Ermeni tasarısının bayraktarlığını yapan Yeşiller Partisi eş başkanı Cem Özdemir, yeni bir ihanete hazırlanıyor. Referandum için açıkça 'Hayır' kampanyası yürüten Özdemir, Almanya'da yaşayan 3,5 milyon Türk ile Türkiye arasında en önemli bağı kuran DİTİB imamlarının oturma ve çalışma izinlerinin kaldırılması için meclise önerge verecek.

İSMAİL ZELVİ/ Özel Haber

Almanya'daki camilerde görevli Türk imamlarının oturma ve çalışma izinlerinin kaldırılması için girişimler başladı.

Yeşiller Partisi'nin Türk kökenli eş başkanı Cem Özdemir ile uyuşturucu yakalattığı için gözaltına alınan homoseksüel milletvekili Volker Beck, meclise DİTİB imamlarının oturma ve çalışma izinlerinin kaldırılması amacıyla kanun teklifi hazırlıklarına başladılar. Türklerden oy alarak vekil seçilen Cem Özdemir, Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkileri bitirme noktasına getiren Ermeni tasarısının mecliste kabul edilmesi için bayraktarlık yapmıştı. Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir ile Sol Parti Meclis Fraksiyonu Eş Başkanı Sahra Wagenknecht teklifin ortak olarak verilmesi konusunda anlaştı.

İmamların oturma ve çalışma izinleri iptal edilecek

Sol partinin de destek verdiği teklif öncesinde kamuoyunun hazırlanması için Alman basını, DİTİB imamları ve casusluk faaliyetleriyle ilgili gerçek dışı haberleri aylardır yaymaya devam ediyorlar.

Almanya'da 140 tanesi minareli toplam 3120 camii bulunuyor. Bunlardan 870 tanesi diyanete bağlı olarak faaliyetlerini sürdürüyor. 820 tanesinin imamı ise Türkiye'den Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gönderiliyor. Cem Özdemir, Türkiye'den gelen imamların oturma ve çalışma izinlerini iptal ettirerek, Türkiye ile Türk toplumu arasındaki bağı tamamen kopartmak istiyor.

Almanya FETÖ'cüleri korumaya aldı

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından, Almanya, NATO subayları başta olmak üzere, Türkiye'den kaçan birçok FETÖ'cüye ev sahipliği yapmaya başladı. Diyanetten yazıldığı iddia edilen FETÖ'cülerin bildirilmesi yolunda yazıyı dayanak yapan Alman istihbaratı, birçok imamı FETÖ'cü hainleri Türkiye'ye bildirmekle suçladılar. 8 imamın evlerine baskın yapılarak casus muamelesi yaptılar. Diyanet İşleri Başkanlığı, iki devlet arasında krizin derinleşmemesi için söz konusu 8 imamı Türkiye'ye çağırdı. Yeşiller Partisi ve Sol parti halen 45 imam hakkında FETÖ'cüleri tesbit edip Türkiye'ye bildirdikleri gerekçesiyle tahkikat yaptırıyorlar.

Alman devleti imam yetiştiriyor

Türkiye ile Türk toplumu arasındaki ilişkileri sonlandırabilecek kanun taslağına göre, görevlerine son verilecek 820 imamın yerine Almanya devleti tarafından yetiştirilen imamlar atanacak. Almanya Türkiye orjinli hiçbir kuruluşa bu konuda güvenmiyor. Avrupa Milli Görüş Teşkilatı, İMGM'nin imamlarına da soğuk bakan Yeşiller ve Sol Parti, Türklerin milli kimliklerini unutturarak entegrasyonu sağlayacak kişileri camilerde minber ve kürsülere çıkartmak istiyor. Alman Bilim Konseyi, 'Alman üniversitelerinde Müslüman din adamı yetiştirilmesini tavsiye etmiş ve bazı üniversitelerde bölümler açılmıştı. Tübingen Üniversitesi 2010 yılından beri Almanya'da camilerde çalışabilecek imam yetiştirmek için çalışıyor. Hükümet kararıyla 'islam araştırmaları' bölümü açan üniversiteden mezun olanlar Almanya genelinde imam ve pedagog olarak atana cak.

Kriz politikası uyguluyorlar

İslamafobi ve ırkçılık üzerinden Türk nüfusuna yoğun baskı kuran Almanya, DİTİB imamları krizini 15.02.2017 tarihinde Federal Başsavcılığın talima ile Kuzey Ren Vestfalya ve Renanya Palotina'daki dört din görevlisinin ikametgahında arama yapmasıyla başladı. Savcılık din adamlarını bilgi toplamak ve başkalarına ulaştırmakla suçladı. Olay üzerine Federal Başsavcılık ile ileşitime geçen DİTİB yönetimi soruşturmaya yardımcı olacağını duyurmuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Avrupa'da yükselen radikalizme karşı DİTİB'in önemli bir fonksiyon icra etiğini, bu yüzden Türk gençlerin radikal örgütlere katılmadığını belirtiyor. Her türlü terör örgütüne ve şiddet yanlılarına kucak açan Almanya'nın, aşırı, selefi ve radikal unsurlara engel olan DİTİB'i hedef almasının yanlış olduğu vurgulandı. DİTİB'in entegrasyona yardımcı politikalar uyguladığı biliniyor.