"Yeryüzü Doktorları" Adıyaman'da depremzedelere şifa dağıtıyor
Yeryüzü Doktorları, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Adıyaman'da, çadır kentlerdeki depremzedelere sağlık hizmeti sunuyor.
Depremlerin ardından Adıyamanspor Stadyumu ile Eğriçayır Parkı'nda oluşturulan çadır kentlerde depremzedelere sağlık hizmeti de sunuluyor.
Dizayn edilen çadırlarda görev yapan 12 sağlık personeli 7/24 esasına göre görev yapıyor.
Günlük ortalama 150 afetzedenin tedavi edildiği hastanelerde, özel olarak oluşturulan alanda ise depremzede çocuklara psikososyal destek veriliyor.
- "Depremzedelerimize şifa ve umut olmak istiyoruz"
Ekibin Adıyaman koordinatörü Zeynep Tarhan, AA muhabirine, kentte depremzede vatandaşların yaralarını sarmaya çalıştıklarını söyledi.
Deprem bölgelerinde gönüllü aile hekimlerinin, hemşirelerin, eczacıların ve psikologların görev yaptığını belirten Tarhan, "Şu an birinci basamak sağlık hizmeti sunuyoruz. Depremzede hastalarımız ilk önce aile hekimlerimizde muayene oluyor. Doktorlarımız hastaları muayene ediyor. Eczacılarımız da yazılan ilaçları veriyor. Günde yaklaşık 150 hastayı tedavi ediyoruz." dedi.
Tarhan, iki psikoloğun da "çocuk dostu" olarak nitelendirdikleri alanda psikososyal destek çalışmaları kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlediğini kaydetti.
"Tüm ülke depremin yaralarını sarmak için seferber oldu. Biz de depremin ilk gününden bu yana sahadayız. İlk önce ne yapabiliriz diye araştırmalarımızı hemen yaptık. Daha sonra kurduğumuz çadır hastanelerimizde depremzedelere birinci basamak sağlık hizmeti vermeye başladık." ifadelerini kullanan Tarhan, Yeryüzü Doktorları ailesi olarak depremzedelere şifa ve umut olmak istediklerini söyledi.
Klinik psikolog Ecenur Pekçetin de deprem bölgelerinde psikososyal destek çalışmaları yürüttüklerini belirtti.
Daha önce Hatay ve Kahramanmaraş'ta bulunduğunu anlatan Pekçetin, "Yeryüzü Doktorları olarak çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Günlük programlarımız, spor faaliyetlerimiz oluyor. Sanat atölyelerinde çocukların duygu ve düşüncelerini ifade etmelerini sağlıyoruz. Birlikte hikaye kitapları okuyoruz. Çocuklar genelde resimlerinde ev ve ailelerini çiziyorlar." dedi.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.