Dolar (USD)
34.08
Euro (EUR)
38.05
Gram Altın
2839.13
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Yerli Şebbihalar

Reyhanlı'yı kana bulayan saldırının detayları netleşiyor. Gerilim ve kutuplaşmayı körüklemek için gerçekleştirilen katliamın arkasından, El Muhaberat'ın kontrolündeki Türkiyeli Şebbihalar çıktı. Fail; Suriye'de Şebbihalar ile birlikte hareket eden THKP/C!
Yerli Şebbihalar
13 May 2013 00:00:00
Reyhanlı'yı kana bulayan saldırının detayları netleşiyor. Gerilim ve kutuplaşmayı körüklemek için gerçekleştirilen katliamın arkasından, El Muhaberat'ın kontrolündeki Türkiyeli Şebbihalar çıktı. Fail; Suriye'de Şebbihalar ile birlikte hareket eden THKP/C!

ASLAN DEĞİRMENCİ / ANKARA

Hatay, Reyhanlı'yı kana bulayan saldırının ardından detaylar netleşiyor. Güvenlik birimlerinin son yaptığı araştırmalara göre olayın faili; Suriye'de Şebbihalar ile birlikte hareket eden THKP/Cu2026 Banyas'ta geçtiğimiz günlerde Sünnilere yönelik düzenlenen katliamı birlikte organize ettikleri öğrenilen Esed yanlısı "Mukaveme Suriye" ile Acilcilerin, Suriye'nin istihbarat birimi El Muhaberat'tan destek alarak Reyhanlı'daki hain saldırıyı düzenledikleri öğrenildi.

Katil Esed'in yerli tetikçileri

Başta plaka ve kimlik tespitlerinin ardından, gelen ihbarları değerlendiren istihbarat birimleri Cilvegözü saldırısının da aynı ittifak tarafından gerçekleştirildiğini belirledi. Başta Hatay olmak üzere, bölgede zaman zaman yaşanan gerilimleri tertipleyenlerin isimlerinin de saldırı ile bağlantılarının olduğu öğrenildi. Bölgede "Türkiyeli Şebbihalar" olarak tanınan karanlık yapının amacının Sünni-Alevi çatışması çıkartmak olduğu tespit edildi.

32 yıldır Suriye'de yaşayan tetikçi

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed'den yana katliamlara imza atan "Mukaveme Suriye" örgütünün Türkiye'deki partnerinin THKP/C olduğu iki yapının ana komuta merkezinin uzun yıllardan bu yana Lazkiye bölgesinde olduğu belirtildi. Lazkiye kentinde iki ayrı kampı bulunan THKP-C (Acilciler)' in yaklaşık 500 kişilik silahlı kadrosunun bulunduğu belirlendi. Acilciler terör örgütünün bugünkü lideri Mihraç Ural'ın Esed yönetimiyle Türkiye'deki yapılanmalar ve marjinal sol örgütlerle köprü görevi gördüğü daha önce de tespit edilmişti. "Sırtlan" kod adlı Mihraç Ural, Nusayri kimliğiyle tanınıyor. Türkiye'de soygun dahil çok sayıda eyleme katılan Ural, 32 yıldır Suriye'de yaşıyor.

Medya destekli katliam!

İstihbarat birimleri bu bilgileri toplarken, bazı medya kuruluşları muhalifleri hatta ABD'den alıştıkları taktik ile İslami duyarlılığı ile bilinen direnişçi bazı grupları hedef göstererek manipülasyona girişti. Aynı taktik sosyal medya üzerinden de pompalanınca istihbarat birimleri tek merkezden yayılan sahte haberleri izlemeye aldı. Konu hakkında kapsamlı bir araştırma başlatan güvenlik birimleri Ankara'da oluşturulan kriz merkezi ile koordineli bir şekilde çalışarak dezenformasyona yönelik haberlerin kaynağına da ulaştı. Kısa süre içerisinde bu yapılar ile 'El Muhaberat'tın ilişkilerine ulaşan güvenlik birimleri herhangi bir açıklama yapmaz iken, karanlık ittifak ile medyadan tanınmış birçok ismin birlikteliğinin belgelendiği iddia edildi.