Dolar (USD)
34.29
Euro (EUR)
37.21
Gram Altın
2990.19
BIST 100
8975.67
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Yerli motor görücüye çıkıyor

Eskişehir merkezli TUSAŞ Motor Sanayii, son teknoloji motorlarını tanıtmak amacıyla Ankara'da düzenlenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde (TEKNOFEST 2023) katılımcılarla buluşmaya hazırlanıyor.
Yerli motor görücüye çıkıyor
29 Ağustos 2023 12:17:26
Eskişehir merkezli TUSAŞ Motor Sanayii, son teknoloji motorlarını tanıtmak amacıyla Ankara'da düzenlenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde (TEKNOFEST 2023) katılımcılarla buluşmaya hazırlanıyor.

Eskişehir merkezli TUSAŞ Motor Sanayii (TEI), yayınladığı yazılı bildiride, 30 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında Ankara Etimesgut Havalimanı'nda düzenlenecek olan TEKNOFEST 2023 etkinliğinde sahip olduğu yerli ve milli platformları taşıyan motorlarını sergileyeceğini duyurdu.

Türkiye'nin en güçlü milli havacılık motor ailesi TEI-TF6000/TEI-TF10000'in üretilen parçalarının da ilk defa ziyaretçilerin ilgisine sunulacağı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"TEI fuarda, milli havacılık motorları başta olmak üzere tüm faaliyet alanlarındaki kabiliyetlerini sergileyecek. Türkiye'nin havacılık serüvenine ilkleri kazandıran gaz türbinli ve pistonlu motorlar da teknoloji severlerle buluşacak. TEI, Türkiye'de yerli imkanlarla üretilen ilk helikopter motoru T700-TEI-701D'yi sergilerken, dünyanın en çok tercih edilen sivil havacılık motoru LEAP için ürettiği parçaları da ziyaretçilerin beğenisine sunacak."

teknofest_6fe0b912260af7f49d8528a5215ceec6.jpg

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, Türkiye'de gerçekleştirilen bir havacılık, teknoloji ve uzay teknolojisi etkinliğidir.

İlk kez 2018 yılında İstanbul'da düzenlenen festival, iki yılda bir İstanbul'da ve diğer yıllarda Anadolu illerinden birinde yapılmaktadır. Halka açık ve ücretsiz bir etkinlik olan TEKNOFEST, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından organize edilmektedir. Amacı, Türkiye'nin milli teknolojilerini geliştirmeyi hedeflemektedir.

TEKNOFEST kapsamında bir dizi etkinlik düzenlenmektedir. Bunlar arasında seminerler, ödüllü teknoloji yarışmaları, yerli teknoloji sergileri ve uluslararası girişim zirvesi bulunmaktadır. Ayrıca etkinlikte paraşütle atlama, Solo Türk, Türk Yıldızları gibi yerel ve uluslararası hava gösterileri de gerçekleştirilmektedir.

Festival, her iki yılda bir İstanbul ve Anadolu illerinde olmak üzere değişen mekanlarda düzenlenmektedir. İlk olarak 2018 yılında İstanbul Havalimanı'nda gerçekleşen festival, katılımcı sayısı bakımından büyük bir ilgi görmüştür. 2019 yılında ise artık hizmet vermeyen Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilmiş ve uluslararası katılımcılar da dahil olmak üzere geniş bir kitle etkinliği ziyaret etmiştir. Sonraki yıllarda da farklı şehirlerde etkinlik devam etmiştir.

TEKNOFEST, Türkiye'nin teknoloji alanındaki gelişmelerini sergilemesi ve gençleri bu alanda teşvik etmesi bakımından önemli bir platform sunmaktadır.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme