Dolar (USD)
34.24
Euro (EUR)
37.21
Gram Altın
2978.50
BIST 100
8938.2
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Yenidoğan çetesi skandalında iş birliği yapan hastaneler belli oldu

Yenidoğan bebekleri ölüme terk ederek maddi kazanç sağlamaya çalışan doktor ve sağlık çalışanlarının dehşet verici suçlarını işledikleri hastanelerin isimleri ifşa edildi.
Yenidoğan çetesi skandalında iş birliği yapan hastaneler belli oldu
18 Ekim 2024 13:57:34
Yenidoğan bebekleri ölüme terk ederek maddi kazanç sağlamaya çalışan doktor ve sağlık çalışanlarının dehşet verici suçlarını işledikleri hastanelerin isimleri ifşa edildi.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar ve Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan fezlekenin gönderildiği Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı 494 sayfalık iddianamesini tamamladı.

Hastane sahipleri ve başhekimlerin örgüt hiyerarşisine dahil olmamakla birlikte şüpheliler, yaptıkları bu işlemlerle yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde elde edilen kazancı 3-4 katı artırdıkları kaydedildi.

Bebek hastaların, uygun sağlık hizmeti almasını sağlayacak hastanelere sevki yerine şüphelilerin seçtiği örgüt adına karlı görünen hastanelere yatırıldığı anlatılan iddianamede, bu noktada esas amacın bebeklerin sağlık durumunun iyileştirilmesi değil maddi açıdan en fazla kazanç elde edilmesi olduğu kaydedildi.

İddianamede, maktul bebeklerin her türlü enfeksiyona açık olan yenidoğan yoğun bakım ünitelerine yatırıldığı, bu şekilde bazı bebeklerin enfeksiyon kapmasına, bazılarının da ölümüne neden olunduğu aktarılarak, şüphelilerin usulsüz şekilde düşümünü yaptıkları ilaçları hastaneden çıkarıp satarak maddi kazanç elde ettikleri vurgulandı.

Özel Hastaneler Yönetmeliğine aykırı şekilde işletme devri yapılarak danışmanlık hizmeti adı altında şüpheli Fırat Sarı'nın elebaşısı olduğu "yenidoğan suç örgütünün" çok sayıda hastaneye az sayıda doktorla hizmet vermeye çalıştığı belirtilen iddianamede, sağlık hizmetinin doğrudan hemşire ve hemşire yardımcılarıyla verildiği, bu nedenle bebek ölüm sayılarının arttığı ifade edildi.

İddianamede, tıbbi yöntemlerden uzak tek düze, bebeklerin mevcut özel sağlık durumlarıyla bağdaşmayan uygulamalar gerçekleştirildiği, hemşirelerin kendisini doktor olarak tanıttığı ve doktor olarak müdahalede bulundukları aktarılarak, bazı şüphelilerin yenidoğan yoğun bakımlarını kapasitenin üzerinde doldurduğu, hemşirelerin usule aykırı epikriz raporları yazdığı anlatıldı.

Hastaların hayatlarını ve yakınlarının acısını hiçe sayarak sadece para kazanmaya odaklanan çete üyelerinin hangi hastaneleri kullandıkları da ortaya çıktı.

İşte o hastaneler;

Özel Avcılar Hospital Hastanesi

Özel Avrupa Şafak Hastanesi

Özel İstanbul Şafak Hastanesi

Özel Bağcılar Medilife Hastanesi

Özel Beylikdüzü Medilife Hastanesi

Bağcılar Şafak Hastanesi

Özel Birinci Hastanesi

Özel Doğa Hospital Hastanesi

Özel Reyap İstanbul Hastanesi

Çorlu Reyap Hastanesi

TRG Hospitalist Hastanesi

Esenler Güney Hastanesi

Silivri Kolan Hastanesi

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme