Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Yeniden 'Gezi' provokasyonu

Türkiye'de her fırsatta kaos yaratmaya çalışan karanlık eller yine devrede. Sık sık farklı yöntemler deneyen karanlık eller 'Gezi'yi yeniden hortlatma peşindeler.
Yeniden 'Gezi' provokasyonu
21 Kasım 2014 12:56:00
Türkiye'de her fırsatta kaos yaratmaya çalışan karanlık eller yine devrede. Sık sık farklı yöntemler deneyen karanlık eller 'Gezi'yi yeniden hortlatma peşindeler.

MİKTAT ÇAKAR

Her fırsatta Türkiye'deki huzur ortamını hedef alan karanlık eller 'gezi'yi tekrar hortlatmaya çalışıyorlar. Taksim Gezi Parkı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın "halka sorulmadan Gezi Parkı'nda hiçbir girişimde bulunulmayacak" açıklamasına rağmen kışkırtmaya çalıştıkları ortatya çıktı. Gürsel Tekin ve CHP heyeti dün Taksim'de yaptığı basın açıklamasıyla Gezi olaylarını yeniden gündeme getirmeye çalışırken marjinal sol gruplar ise sosyal medyadan halkı provake etmeye çalıştığı ortaya çıktı.

Halka soracağız

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın "halka sorulmadan Gezi Parkı'nda hiçbir girişimde bulunulmayacak" açıklamasına rağmen Gürsel Tekin ve CHP heyeti bugün Taksim'de yaptığı basın açıklamasıyla Gezi olaylarını yeniden gündeme getirdi. Bu arada marjinal sol örgütlerin sosyal medya üzerinden yeniden Gezi Parkı'nda buluşma çağrısı yaptığı görüldü. Gezi Parkı'na Topçu Kışlası yapımı yeniden gündeme gelirken, CHP'nin konuyla ilgili yapacağı açıklama öncesi Gezi Parkı provokasyonlara karşı önlem için kapatıldı.

CHP'den 'gezi' tahriki CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, milletvekilleri ve partililer Taksim Gezi Parkı girişinde basın açıklaması yaptı. Halkı kışkırtıp adeta karanlık ellerin ekmeğine yağ süren Gürsel Tekin, "Bu güvenlik yasası 6 u2013 7 Eylül olaylarından kaynaklanmış bir yasa değil. Bu yasanın temeli Gezi Parkı'dır. Sıkışmış bir iktidar içeride, dışarıda, ekonomik sıkıntı dahil olmak üzere 17-25 Aralık yükü sırtında, bir çok sorunlar sırtında. Bütün bu sorunları aşmanın bir tek yolu var, Gezi Parkı. Gezi Parkı'nı kullanarak seçim sürecini götürmek istiyorlar. Buna asla izin vermeyeceğiz. Başta Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz, şerefli, namuslu basın mensuplarımız, gazetelerimiz, televizyonlarımız ve yurttaşlarımız asla ve asla buna izin vermeyecek ve bu kirli oyunun bir parçası olmayacağız. Yenilmişlik duygusunun rövanşını almak için bunları yapıyorlar. Bütün bu 5 aylık süreci bir gerilim süreci içinde götürmek istiyorlar. Bunun da adresi Gezi Parkı ve Gezi süreci olacak." diye konuştu.

Sosyal medyadan tahrik

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, yaptığı açıklamada seçim sürecini işaret ederek halkı sokağa çıkarma planını tekrardan devreye soktu. Yapılan çalışmaların durak genişletme çalışması olduğu belirtilmesine rağmen, CHP tahrik içeren açıklamalara devam etti. CHP'nin provokasyonunun ardından ise sosyal medyadan yeni bir 'Gezi' eylemine çağrı yapıldı. Marjinal grupların sosyal medyadan #direngeziparkı hashtag'iyle halkı gezi parkına çağırdığı görüldü.