Dolar (USD)
34.20
Euro (EUR)
37.09
Gram Altın
2980.56
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Yeni TFF yönetiminde istifa şoku!

Türkiye Futbol Federasyonu'nda İbrahim Hacıosmanoğlu'nun listesinde yer alan Bayram Saral, görevinden istifa ettiğini açıkladı.
Yeni TFF yönetiminde istifa şoku!
23 Temmuz 2024 13:03:53
Türkiye Futbol Federasyonu'nda İbrahim Hacıosmanoğlu'nun listesinde yer alan Bayram Saral, görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu'nda (TFF) önemli bir gelişme yaşandı. İbrahim Hacıosmanoğlu'nun yönetim listesinde yer alan Bayram Saral, görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Saral, istifa kararıyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, seçim sürecinde kendilerine destek veren tüm başkan ve yöneticilere teşekkür etti. Görevinden ayrılma nedenini ise şeffaf yönetim anlayışının gerçekleşmeyeceğine dair oluşan kanaati olarak belirtti.

Bayram Saral açıklamasında, "2 Nisan 2024 tarihinden başlayıp 18 Temmuz 2024 tarihine kadar devam eden TFF seçimleri sürecinde, Türk futbolunu içinde bulunduğu kaostan kurtarmayı amaçlayan yüzlerce kulüp yöneticisi ve Türk futbolunun önde gelen paydaşları ile büyük bir hak arayışı mücadelesi sonucunda 18 Temmuz tarihli TFF seçimini, şahsımın da yönetim kurulunda bulunduğu İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu kazanmıştır." ifadelerini kullandı.

Saral, seçim sürecindeki temel şiarlarının adil, liyakate dayalı, herkese eşit mesafede davranış ve tüm yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla birlikte şeffaf yönetim vaadi olduğunu belirtti. Ancak, bu anlayışın gerçekleşmeyeceğine dair oluşan derin fikir ayrılığı nedeniyle görevinden istifa etme kararı aldığını ifade etti. Bu kararın, TFF kurumuna ve mevcut yönetime zarar vermemesi adına alındığını vurgulayan Saral, istifasını şu sözlerle duyurdu:

"Bugün itibariyle TFF yönetim kurulu üyeliğinden istifa ettiğimi kamuoyuna duyurur, mevcut başkan ve yönetim kuruluna üstün başarılar dilerim. Yaklaşık 4 ay boyunca devam eden demokratik hak arayışı mücadelemizde bizlere destek veren tüm kulüp başkanları ve yöneticilerine, TFF delegelerine ve bütün çalışma arkadaşlarımıza en içten şükranlarımı arz eder, haklarını helal etmelerini dilerim."

Bu istifa, TFF'de yeni yönetimin göreve başlamasından kısa süre sonra yaşanması nedeniyle futbol camiasında büyük yankı uyandırdı.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme