Yeni nesillere milli değerlerimizi anlatıyoruz
21 Ekim’de minik izleyicileriyle buluşacak olan TRT ortak yapımı “Aslan HÜRKUŞ: Görevimiz GÖKBEY” filmi vizyona girmeye hazırlanıyor. TRT Çocuk’un mucit kahramanı Aslan’ın animasyon türündeki ikinci sinema filmi “Aslan Hürkuş: Görevimiz Gökbey” serisinin ilk filminde başlayan macera ikinci filmde de devam ediyor. 3D animasyon türündeki film, GÖKBEY ile uçuş testi sırasında bir araya gelen Aslan, arkadaşları ve HÜRKUŞ’un Kapadokya’dan başlayıp ülkenin dört bir yanında devam eden macera dolu serüvenini konu alıyor. Eğlence, dostluk ve heyecan dolu filmde, TUSAŞ'ın yerli üretim eğitim uçağı HÜRKUŞ, helikopter GÖKBEY ve uçak mühendisi olma hayali kuran Aslan, çocukları büyük bir serüvene eşlik etmeye davet ediyor. Aslan HÜRKUŞ: Görevimiz GÖKBEY’i filmin yönetmeni Yunus Emre Çakır Milat’a anlattı.
HAYAL DÜNYALARI GÜÇLENSİN
Aslan HÜRKUŞ eğlendirirken öğreten bir konuya sahip. Genç beyinleri Türkiye’de üretilen teknolojiye yönlendirecek olan Aslan Hürkuş, küçük izleyici kitlesini izlenebilirlik açısından nasıl etkileyecektir?
İçinde bulundurduğu fantastik öğeler ve durum komedileri ile çocuk izleyicilerimiz çok keyifli vakit geçirecekler. Ama bizim en çok istediğimiz şey, tıpkı Aslan gibi çocuk izleyicilerimizde merak uyandırıp onların hayal dünyalarını güçlendirmek...
Aslan Hürkuş’u bir yönetmen olarak nasıl değerlendiriyorsunuz? Diğer yapımlardan bir farkı oldu mu sizin için?
Aslan Hürkuş: Görevimiz Gökbey benim ilk uzun metraj filmim. Bu sebeple takdir edersiniz ki benim için çok heyecanlı bir süreç oldu. Yaklaşık seksen kişilik bir kadro ile bir seneden uzun, zorlu ama bir o kadar da keyifli bir süreçti. Filmimizde görsel olarak farklı bir teknik uyguladık. Çizgi film kalıbından çıkmadan, daha gerçekçi görseller oluşturduk. Kapadokya, Nemrut gibi tarihî dokularımızı birebir modelleyerek, izleyicilerin sanki oradalarmış gibi hissetmeleri için çalıştık.
HEDEFİMİZ DÜNYADAKİ İZLEYİCİYE ULAŞMAK
Çizgi film, animasyon ve çocuk filmleri ABD, Japonya vs ağırlıklı ve bu ülkelerin değer yargıları üzerinden çıkan yapımlar olarak tüm dünya çocuklarına sunuluyor. Türkiye’de de 80 kuşağı ve sonrası da Cartoons, Looney Tunes, Walt Disney çizgi filmleriyle büyüdü. Türkiye tüm dünyaya kabul ettirebileceği çizgi filmler ortaya koyamadı. Fakat TRT son dönemde çok başarılı işlere imza atıyor. Üstelik Aslan Hürkuş’ta Türkiye’nin son yıllarda savunma sanayindeki göz dolduran başarılarına da atıf yapılıyor. Bu başarılı animasyonu uluslararası alana da taşıyabilecek miyiz?
Ülkemizde çizgi filmin gelişmesinde en büyük katkı şüphesiz TRT’nindir. Bu filmimizdeki desteklerinden ötürü de çok teşekkür ediyorum. Aslında bizim amacımız, Gökbey ve Hürküş gibi milli değerlerimizin önce kendi ülkemizde, sonrasında ise uluslararası alanlarda bilinirliğini arttırmak. İlk filmimiz Avrupa’daki bazı ülkelerde gösterime girdi. Bu ve sonraki filmlerimizde ise hedefimiz dünyada daha fazla izleyiciye ulaşmak… Ki ulaşacağımıza da inanıyorum.
Türk toplumunun değer yargılarına hiç uymayan yabancı menşeli çizgi filmler, çizgi film kanallarında ve dijital platformlarda çocukların duygu dünyasını alt üst ediyor. Kendi tarihimizi, kendi kültürümüzü öğretirken Türk gençliğini üretmeye ve ülkesinin geleceğine yararlı bireyler olarak hayaller kurmasına vesile olacak yapımlarla; Aslan Hürkuş gibi animasyonları çocuk eğlencesinden çok kendi hikâyemizi gelecek nesillere aktarmak olarak görüyor musunuz?
Tabii ki. TRT bu konuda çok hassas. Bizler de bu durumu takdir ediyoruz. TRT’nin desteği ile şu an birçok yapımcı firma bu hikâyeleri çocuklarımıza ve gelecek kuşaklarımıza aktarmaya çalışıyor. Şüphesiz Aslan HÜRKUŞ Görevimiz Gökbey ve benzeri yapımlar artarak devam edecektir. Şimdiden, tüm izleyicilerimize iyi seyirler diliyorum.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.