Yeni nesil yabancılaşma ve yalnızlaşma kıskacında
Eğitim Politikamız ve Felsefemiz isimli eser Prof. Dr. Bayram Ali Çetinkaya’nın hem akademisyen hem de eğitimci kimliği ile yılların özgün birikimi ve zengin bir akademik literatür ile yazılmış olup konu bağlamında alanında çok önemli bir boşluğu doldurmak için kaleme alınmış. Çetinkaya, bu eserinde de -diğer eserlerinde olduğu gibi- güncel ve akıcı bir dil kullanmış, bu da eserin okuyucu tarafından rahatlıkla anlaşılmasını kolaylaştırmış.
“Modernleşmenin ortaya koyduğu problemlerin insan üzerinde kalıcı etkiler bırakması, değişim ve dönüşümlerin yörüngesini belirlemektedir. Bu kapsamda insanın gelişim ve ilerleme hedefleri belirgin şekilde bir amaca dönüşmektedir. Amaç insanın daha mutlu olması mı yoksa dünyevî emellerini gerçekleştirmek için daha ihtiraslı bir varlık olması mı? sorusu zihinleri düşündürmektedir.
Değer ve kimlik arasına sıkışan yeni nesil, dünyevileşmenin baskılarını ve hazlarını en çok üzerinde hisseden toplumsal bir grup olarak karşımıza çıkmaktadır. Onun itirazı ve isyanı, kutsal ile aşkınlığın bir taraftan istismara açık bir alan oluşturmasını gözlemlemesi iken, diğer yandan bunun kaçınılmaz sonucu olarak yabancılaşma ve yalnızlaşma genç dimağlar üzerinde ağır bir baskıya sebep olmaktadır.
‘Geçmiş tecrübe ve kadim gelenek bu krize cevap verebilmekte midir?’ suali ortada duran ve cevap bekleyen önemli bir problemdir. Çağın sunduğu yenilikler, keşifler ve modellerle buluşan yeni nesil, kendine ait bir modelin yokluğunu hissetmektedir.
Şu halde, ‘ahlâk insanı’ yetiştirmenin kaygısı, akıl, kalp ve ruh eğitiminin birlikte olmasını zorunlu kılmaktadır.”
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.