Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.90
Gram Altın
2308.38
BIST 100
9079.97
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Yeni Honda Civic

21 yıldır Türkiye'de üretim yapan Honda, gençlerden ihtiyar delikanlılara tüm otomobil tutkunlarının 1 numaralı tercihi oldu. Şimdi de seyir halindeyken istisnasız tüm görenlerin dönüp dönüp baktığı tasarımıyla yeni Honda Civic Sedan ve hatchback 9 ilere dizel otomatik şanzıman modeliyle gaz kesmek istemeyeceksiniz.
Yeni Honda Civic
23 Temmuz 2018 13:10:00
21 yıldır Türkiye'de üretim yapan Honda, gençlerden ihtiyar delikanlılara tüm otomobil tutkunlarının 1 numaralı tercihi oldu. Şimdi de seyir halindeyken istisnasız tüm görenlerin dönüp dönüp baktığı tasarımıyla yeni Honda Civic Sedan ve hatchback 9 ilere dizel otomatik şanzıman modeliyle gaz kesmek istemeyeceksiniz.

Fırat İpek

Geçtiğimiz günlerde Bodrum'da test ettiğimiz yeni Honda Civic Sedan ve hatchback 9 ileri dizel otomatik modeli üstün sürüş performansı ve ortalama 4.1 litre yakıt tasarrufuyla düşünmeden alacağınız bir otomobil. Japonların teknolojik bilgi birikiminden ziyadesiyle faydalanan yeni Honda Civic'te, dizel motorun o bilindik sesinden eser yok, otomatik vites geçişlerini de hiç hissetmiyorsunuz. Performans, konfor, güvenlik, ileri düzey sürüş keyfi, dinamizm ve teknolojinin gençlik ruhuyla buluştuğu yeni Civic'in şoför koltuğundan hiç inmek istemeyeceksiniz. Adeta uçuyormuş hissine kapılacağınız sürüş sırasında, ayağınızı gazdan kesmek zor gelecek. 1 günde sürmeye doyamadığımız yeni dizel otomatik Civic'ler 157 bin 600 TL''den başlayan fiyatlarla...

Honda'nın üretimini ve testlerini Türkiye'de gerçekleştirdiği dizel motorlu Civic Sedan'ın 9 ileri otomatik şanzımanlı seçeneği yollara çıktı. Başta iç Pazar olmak ihraç edileceği 36 ülkede de büyük ilgi görmesi beklenen dizel Civic Sedan, en son teknolojiye sahip 1.6 litrelik i-DTEC dizel motoru ile ekonomi ve performansı bir arada sunuyor. Civic Sedan ürün gamının en yeni üyesi yeni Civic Sedan Otomatik Dizel; güçlü, ilgi çekici ve etkili bir sürüş deneyimi sunmak için özel olarak geliştirilen, tamamen yeni i-DTEC Turbo dizel motoru müşterilerinin beğenisine sunuyor.

Türkiye'de üretilip

Avrupa'ya ihraç edilecek

Yeni Civic Sedan Otomatik Dizel bünyesinde barındırdığı konsept, yaklaşım ve teknolojilerle Honda'nın sportif ve yenilikçi yüzünü yansıtırken, aynı zamanda markanın Avrupa pazarına ve kompakt sınıfa vermiş olduğu önemi de teyit ediyor. Geliştirme sürecinde Türkiye, İngiltere ve Almanya'da yol testleri gerçekleştirilen yeni Honda Civic Sedan Otomatik Dizel, Türkiye'de üretilerek Avrupa'ya ihraç edilmeye devam edecek.

Honda'nın 120 PS gücündeki 1.6 litre i-DTEC turbo dizel motoru, Civic Sedan'a atak bir sürüş karakteri kazandırıyor. Honda mühendisleri daha verimli bir motor elde etmek için yeni üretim süreçleri geliştirdi, farklı malzemeler ve yeni nesil birleşenler kullandı. Gelişmiş teknolojiler yardımıyla düşük emisyon ve NOx değerleri sunan 1.597 cc hacimli sıralı dört silindirli i-DTEC turbo dizel motor 4.000 d/d'da 120 PS güç ve 2.000 d/d'da 300 Nm tork üretiyor. 9 ileri otomatik şanzımanla kombine edilen Civic Sedan 0'dan 100 km/s hıza 10,2 saniyede ulaşıyor. Civic Sedan bu motor ve şanzıman kombinasyonu ile 200 km/s son hıza erişebiliyor. Güncel NEDC test normuna göre 108 gr/km CO2 emisyon salınımı gerçekleştiren Civic Sedan Dizel, 100 km'de sadece 4,1 litrelik ortalama yakıt tüketimi değerine ulaşıyor.

Civic Sedan Dizel Otomatik Elegance donanımı ile 157 bin 600 TL, Executive donanımı ile 169 bin 800 TL'ye satın alınabiliyor. 5 kapılı hatchback modeli ise Elegance donanımı ile 158 bin TL, Executive donanımı ile 172 bin TL'ye tercih edilebiliyor.

Tsumura: Rakipsiz güç ve tüketim

Haziran ayında binek otomobil pazarının %39 oranında daralmasına rağmen Honda'nın satışlarını % 12 oranında artırdığına dikkat çeken Honda Türkiye Başkanı Takuya Tsumura, "Civic Sedan Dizel'in yanı sıra Civic Dizel Hatchback'te de sunduğumuz 9 ileri otomatik şanzıman seçeneği, rakipsiz bir güç-tüketim performansı sunuyor. Yılsonuna kadar 32 bin adetlik bir satış gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan