Dolar (USD)
33.98
Euro (EUR)
37.61
Gram Altın
2728.37
BIST 100
9771.16
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Yeni doğalgaz gemisi geliyor! Bakan Bayraktar tarih verdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin yeni doğalgaz gemisinin "hafta başında" ülkeye geleceğini duyurdu.
Yeni doğalgaz gemisi geliyor! Bakan Bayraktar tarih verdi
26 Temmuz 2024 11:26:06
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin yeni doğalgaz gemisinin "hafta başında" ülkeye geleceğini duyurdu.

Haber: Yunus Akseki

Türkiye, Milli Enerji ve Maden Politikası çerçevesinde enerjide dışa bağımlılığı azaltma hedefi doğrultusunda önemli bir adım daha atıyor. Mevcut dört sondaj ve iki sismik araştırma gemisine ek olarak, filoya katılacak yedinci gemi ile denizlerdeki petrol ve doğal gaz arama çalışmaları daha da güçlendirilecek. Yeni gemi, Türkiye'nin enerji bağımsızlığı yolunda kritik bir rol üstlenecek.

Başkan Erdoğan müjdeyi vermişti

Başkan Erdoğan, KKTC ziyaretinin ardından bu gelişmeyi müjdelemişti.

Başkan Erdoğan, Yeni bir doğalgaz gemisi alıyoruz. Sakarya Gaz Sahası’ndaki gaz üretiminde kullanılacak, yüzer gaz işletme platformu gemisi. Yaklaşık 2 ay sonra Türkiye'de olacak. 300 metre boyunda 58 metre genişliğinde. 5 milyon hane halkına yetecek kadar doğalgazı üretecek bu platform belki orada 15-20 yıl kalacak. Adeta bir üs gibi. Önümüzdeki hafta yola çıkıyor ve Türkiye'ye gelecek." ifadelerini kullanmıştı.

Singapur'dan hareket edecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar da, "Yeni doğalgaz gemimiz hafta başında Türkiye'ye gelecek." bilgisini paylaştı. Yeni geminin 27 Temmuz'da Singapur'dan hareket etmesi ve Türkiye'ye 52 günlük bir yolculukla ulaşması bekleniyor.

İsmi merak konusu oldu

Yeni geminin en önemli özelliği, Karadeniz gazının deniz üzerinde üretilip karaya iletilecek olması. Türkiye'nin enerji filosunda şu anda Barbaros Hayreddin Paşa, MTA Oruç Reis, Fatih, Yavuz, Kanuni ve Abdulhamid Han isimli gemiler yer almakta. Yeni geminin ismi ise merakla bekleniyor.

Kaynak: Haber7