Dolar (USD)
34.29
Euro (EUR)
37.02
Gram Altın
3014.60
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Yeni adli yıl bugün başlıyor

2024-2025 adli yılı bugün Yargıtay'da düzenlenecek törenle başlayacak.
Yeni adli yıl bugün başlıyor
02 Eylül 2024 10:00:00
2024-2025 adli yılı bugün Yargıtay'da düzenlenecek törenle başlayacak.

20 Temmuz 2024 tarihinde başlayan adli tatil sona erdi ve 2024-2025 adli yılı bugün itibarıyla başlıyor. Tatil süresince adliyelerde nöbetçi mahkemeler, tutuklularla ilgili ve acil nitelik taşıyan davalara baktı, diğer davalar ise adli tatilin bitmesini bekledi.

Anayasa Mahkemesi Tatil Kapsamında Değildi

Danıştay ve Yargıtay gibi yüksek yargı organlarında da bu süre zarfında nöbetçi heyetler görev yaptı. Ancak Anayasa Mahkemesi adli tatil kapsamında yer almadı. Yeni adli yıl, bugün Yargıtay'da düzenlenecek törenle resmen başlayacak.

Ankara'da Öne Çıkan Davalar

Yeni adli yılın başlamasıyla birlikte Ankara’da dikkat çeken davalar da görülmeye başlanacak. 9 Eylül'de Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davası, 30 Eylül'de ise eski Ülkü Ocakları Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili dava duruşmaları yapılacak. Ayrıca, FETÖ'nün "emniyet mahrem imamı" olduğu iddiasıyla yargılanan Kemalettin Özdemir, 11 Eylül'de mahkeme karşısına çıkacak. MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e saldırı davası ise 2 Ekim'de devam edecek.

Adalet Bakanı Tunç'tan Yeni Adli Yıl Mesajı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 2024-2025 Adli Yılı’nın başlaması dolayısıyla sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, adaletin mülkün temeli olduğunu ve toplumsal barış ile huzurun güvencesi olarak gördüğünü ifade etti. Adaletin sağlanmasının hukuk devletiyle, hukuk devletinin ise tarafsız ve bağımsız yargıyla mümkün olduğunu belirten Tunç, yeni adli yılın hayırlara vesile olmasını diledi. Tunç, "Hukukun üstünlüğü ilkesinden taviz vermeden, adalet hizmetlerinin kalitesini artırmaya ve Türkiye Yüzyılı’nı adaletin yüzyılı yapmaya kararlılıkla devam edeceğiz. Demokrasi standartlarını yükseltmek, hukuk devletini güçlendirmek ve temel hakları genişletmek adına önemli reformları sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme