Yazar Aydil Erol son yolculuğuna uğurlandı
Erol'un naaşı, Çengelköy Kerem Aydınlar Camisinde, öğlen namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.
Törende taziyeleri kabul eden Erol'un oğlu Doğuhan Erol, babasının son günlerine kadar yazmaya devam ettiğini belirterek, "Türkiye'de Türkçe'yi en doğru şekilde kullanan 10 kişiden birisi diye bahsederdi arkadaşları. Yarım kalan kitaplarını bitirmek istiyordu. Sayısız şiir, bestelenmiş eseri vardı. Allah rahmet eylesin." dedi.
Avrasya Bir Vakfı Başkanı Şaban Gülbahar da Erol'un Türk edebiyatı dünyasının önemli isimlerinden birisi olduğuna işaret ederek, "Naif, zarif bir insandı. Akıllarımızdan çıkmayacak şiirleri vardır. Merhum Nihal Atsız'ın son talebelerinden birisiydi. Zincirin son halkalarındandı. Tüm gönüldaşlarımıza başsağlığı diliyoruz." diye konuştu.
İstanbul Düşünce Enstitüsü Başkanı Mustafa Şatıroğlu ise Erol ile 1996'da Kurultay gazetesinde tanıştıklarını ifade ederek, "Çok değerli anılarımız oldu. Türk dünyasına gönül vermiş, Türk milletine, diline aşık insanlar olarak gönlümüzde apayrı bir yeri var." ifadelerini kullandı.
Aydil Erol
Şair ve yazar Aydil Erol, 25 Mayıs 1938'de İstanbul Çengelköy'de dünyaya geldi.
Gazete yazılarının bir bölümünde Aydoğdu Ersin imzasını kullanan yazar, ilkokulu Çengelköy'de okudu.
Beyoğlu Erkek Orta Terzilik Okulunun ikinci sınıfında iken geçirdiği trafik kazası nedeniyle yaklaşık bir yıl yürüyemeyen Erol, iyileştikten sonra okulu bırakıp çalışmaya başladı ve 20 yıl trikotajcılık yaptı.
İlk yazısı 1958'de Milliyet gazetesinde çıkan Erol, 1974'ten itibaren (Yeni) İstanbul gazetesinde günlük fıkra yazarlığı yaptı.
Tercüman gazetesinde düzeltmenlik, Hergün gazetesinde günlük fıkra yazarlığı yapan Erol'un yazı ve şiirleri Karakedi, Milli Yol, Tarla, Toprak, Ötüken, Türkiye, Devlet, Yeni İstanbul, Babıali'de Sabah, Son Havadis, Türk Yurdu, Türk Dünyası Araştırmaları, Türk Dünyası Tarih Dergisi, Türkeli Kurultay, Ayyıldız, Dil, Türk Kültürü, Türk Edebiyatı ve Türk Dili'nin de aralarında bulunduğu birçok gazete ve dergide yayımlandı.
Bazı şiirleri bestelenen Erol, adlar konusundaki çalışmalarından ötürü 2002 yılında Türk Dil Kurumunun adlar koluna üye alındı.
Erol'un "Hoyratlar" adlı şiir kitabı 1990'da okuyucuyla buluşurken, "Şarkılarla Şiirlerle Türkülerle ve Tarihi Örneklerle Adlarımız" eseri 1989'da, "Mehmet Akif" ve "Ahmet Haşim" 2002'de, Bamteli eseri ise 2005'te yayımlandı.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.