Yasa Dışı Dinlemeler Kabul Edilemez
Elvan, "Bu tür yasa dışı dinlemeleri kabul etmemiz mümkün değil. Yurt dışı yasa dışı dinlemelerine ilişkin gerekli soruşturma işlemleri başlatıldı" dedi.
Bakan Elvan, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen "Dokuzuncu İnternet Yönetişimi Forumu"nun (IGF) ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Yurtiçi ve yurtdışında yapılan dinlemelere ilişkin konuşan Bakan Elvan, bunların kabul edilemeyeceğini belirterek, "İster yurt içinden, ister yurt dışından olsun bu tür yasa dışı dinlemeleri kabul etmemiz mümkün değil. Yurt dışı yasa dışı dinlemelerine ilişkin gerekli soruşturma işlemleri başlatıldı. Şu anda hem Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı hem de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bu çalışmalar yürütülüyor. İstanbul'da da yürütülen davalar söz konusu. Kim hukuku yasayı çiğnemiş ise bunlar hesabını vereceklerdir. Yurt dışı değişik ülkelerin dinlemelerinde yönelik tabi ki özellikle müttefiklerimiz tarafından böyle bir dinleme gerçekleştirilmişse bunları kabul etmemiz mümkün değil. Bu konuda ilgili ülkeler ile görüşmeler devam edecek" dedi.
"YASA DIŞI DİNLEMELERİ KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİLDİR"
Telekomünikasyon İletişim Kurumu'na yönelik dile getirilen eleştirilerin yasa dışı dinlemelerden dolayı olduğunu kaydeden Bakan Elvan, "Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na yönelik bir çalışma yapıldı. Bunu değerlendireceğiz. Cumhurbaşkanımızın başbakanlık döneminde yaptığı bazı açıklamalar vardı, bunları da dikkate alarak bir çalışma yapıldı. Bunlar hükümetimiz tarafından değerlendirilerek gerekli adımlar atılacak. Burada özellikle Telekomünikasyon İletişim Kurumu'na yönelik olarak dile getirilen eleştiriler yasa dışı dinlemelerden ötürüdür. Bu yasa dışı dinlemelerin kabul edilemez olduğuna yöneliktir. Yasa dışı dinlemeleri kabul etmemiz mümkün değildir" diye konuştu.
Sadece ses olarak değil internet üzerinden de dinleme yapılabildiğini belirten Bakan Elvan, "İnternet ortamında veri transferine yönelikte bazı sıkıntılar söz konusu olabiliyor. Türkiye içinde her hangi bir şekilde her hangi bir içeriğe ulaşmak istediğinizde o verinin toplandığı veya saklandığı yerin yurt dışında olması halinde örneğin bir gazetenin sayfasına ulaşılmak isteniyorsa veri yurt dışında saklanıyorsa yurt dışına gidiyor ardından tekrar buraya dönüyor. Bununla ilgili bir çalışma başlattık buna 'internet değişim noktası' diyoruz. Özellikle yurt içi trafiğin internet değişim noktalarının Türkiye'de olması konusunda bir çalışma başlatıldı" şeklinde konuştu.
Kaynak: İHA
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.