Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Yargıtay 'Balyoz'a hazırlanıyor

Yargıtay'da 361 sanıklı Balyoz Planı Davası'nın temyiz incelemesini yapacak hakimler için özel güvenlikli oda düzenlendi.
Yargıtay 'Balyoz'a hazırlanıyor
11 Temmuz 2013 00:00:00
Yargıtay'da 361 sanıklı Balyoz Planı Davası'nın temyiz incelemesini yapacak hakimler için özel güvenlikli oda düzenlendi.

Yargıtay'da aralarında emekli Oramiral Özden Örnek ile emekli orgeneraller H. İbrahim Fırtına ve Çetin Doğan'ın da bulunduğu 361 sanıklı ''Balyoz Planı'' davasının temyiz incelemesini yapacak hakimler için ''yüksek güvenlikli oda'' hazırlandı. Yargıtay, kamuoyunun yakından takip ettiği ve ülke gündeminde geniş yer bulan dava dosyasının temyize götürülmesi ardından dosyanın daha da güvenli incelenebilmesi için özel tedbirler aldı.

Yargıtay Ceza Dairelerinin taşındığı akıllı binada hazırlanan özel odanın girişine ve koridorun kapısına şifreli kilit sistemi kuruldu. Şifre sadece dava dosyası üzerinde çalışacak hakimlere verildi. Dosya üzerindeki incelemenin tamamlanması ardından, oda ihtiyaç halinde başka dosyaların incelenmesinde de kullanılabilecek. Bu durumda oda için yeni şifre belirlenecek.

Bin 45 klasörden oluşan dava dosyasının konulduğu oda ve koridor, 24 saat kamera sistemiyle izleniyor. Yargıtay Başkanlığı ayrıca dava dosyasınınYargıtay Cumhuriyet Başsavcılığından geldiği 17 Haziran günü, Emniyet Genel Müdürlüğüne yazı yazarak, güvenliğin artırılmasını istedi. Bu kapsamda oda ve çevresindeki özel güvenlik ile emniyet güçlerinin sayısı artırıldı.

Tebliğnamede, 67 sanık hakkındaki mahkumiyet kararlarının bozulması, 2 sanık hakkındaki mahkumiyet kararının düzelterek onaması, 35 sanık hakkında verilen beraat kararının onanması, 1 sanık hakkındaki beraat kararının ise bozulması talep edilmişti.