Dolar (USD)
34.19
Euro (EUR)
37.05
Gram Altın
2977.12
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Yaralı PKK'lı teröriste Türk askerinden yardım eli

Irak'ın kuzeyindeki operasyonda yaralı olarak ele geçirilen PKK'lı terörist, Türk askerinin kendisine gösterdiği davranışı anlattı, "Çok etkilendim" dedi.
Yaralı PKK'lı teröriste Türk askerinden yardım eli
05 Ağustos 2023 10:59:57
Irak'ın kuzeyindeki operasyonda yaralı olarak ele geçirilen PKK'lı terörist, Türk askerinin kendisine gösterdiği davranışı anlattı, "Çok etkilendim" dedi.

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde teröristlerle yapılan çatışmada, 2 terörist etkisiz hale getirilirken, Marya Umut kod adlı Ş.B isimli kadın terörist ise sağ olarak ele geçirildi.

ima2_f6ca9456da8b38941257e566bdebabff.jpg

Irak'ın kuzeyindeki Pençe Kilit harekat bölgesinde gerçekleşen arama-tarama faaliyetleri sırasında, komandolar bir mağarada terör örgütüne ait büyük bir cephanelik buldu. Mağarada saklanan terörist grubu komandolara ateş açtı ve bu nedenle yoğun çatışmalar yaşandı. Bölgeye çağrılan hava desteğiyle terörist grup etkisiz hale getirildi ve çatışmalarda yaralanan Ş.B. adlı terörist ele geçirildi.

Teröristin Hasanava Deresi'nde saklandığı yer, komandoların çatışmanın ardından yaptığı arama tarama faaliyetleriyle tespit edildi. Yaralı kadın terörist, sedyeye alınarak tedavi için üs bölgesine taşındı ve Türk askerleri tarafından yaralarına müdahale edildi. Teröristin Aria kod adlı olduğu belirtilen ifadesinde, Türk askerlerinin kendisine gösterdiği şefkatten etkilendiğini ve ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını dile getirdi. "Hiçbir şey dışarıdan göründüğü gibi değil" şeklindeki sözleri dikkat çekti.

15 bin 400 doçka uçaksavar mühimmatı ele geçirildi

Çatışmanın yaşandığı mağarada komandolar, 15 bin 400 doçka uçaksavar mühimmatının yanı sıra M-16 ve AK-47 tüfekleri, el bombaları, aksiyon kameraları ve termal dürbün gibi malzemeleri ele geçirdi. Bakanlık kaynakları, bu mağaranın bölgede ele geçirilen en büyük cephaneliklerden biri olduğunu ifade etti.

"Her Şey Dışarıdan Göründüğü Gibi Değil" diyerek yaralı olarak yakalanan Marya Umut kod adlı kadın terörist, askerlerin kendisine olan davranışını şu şekilde anlattı:

"Türk askerleri beni buldular. İlk yaptıkları şey yaralarıma müdahale etmek oldu. Su verdiler, yemek verdiler. Ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Hatta bulunduğum yerden beni çıkarmak için sırtlarına almayı bile teklif ettiler. Yaklaşımlarından çok etkilendim. Hiçbir şey dışarıdan göründüğü gibi değil. Sabahtan beri kaç defadır buradaki tüm arkadaşlar yaralarıma tekrar tekrar pansuman yaptılar. Bence bu böyle bilinmelidir."

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme