Dolar (USD)
34.24
Euro (EUR)
37.19
Gram Altın
2985.79
BIST 100
8939.1
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Yapılan yardımlar Gazze'ye ulaşıyor mu? Sahadaki isimden cevap geldi

​Gazze'ye maddi yardım yapmak isteyenlerin kafasındaki en önemli soru yardımların bölgeye ulaşıp ulaşmadığı… Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtalan, gerek kendileri gerek başka bazı vakıfların bölgeye bir şekilde yardımları ulaştırdığını ve bölgede aktif olduklarını belirtti.
Yapılan yardımlar Gazze'ye ulaşıyor mu? Sahadaki isimden cevap geldi
20 Ocak 2024 14:51:22
​Gazze'ye maddi yardım yapmak isteyenlerin kafasındaki en önemli soru yardımların bölgeye ulaşıp ulaşmadığı… Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtalan, gerek kendileri gerek başka bazı vakıfların bölgeye bir şekilde yardımları ulaştırdığını ve bölgede aktif olduklarını belirtti.

Haber: Münevver Kabaoğlu

İşgalci İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının başladığı günden bu yana insanlar Filistinlilere yardım yapmanın bir yolunu alıyor. Birçok kişi, Gazze’deki abluka sebebiyle yapacakları maddi yardımın bölgeye ulaşıp ulaşmayacağını merak ediyor. Bazıları da yardım yollarının ateşkesin ardından açılacağı düşüncesiyle yardımlarını ateşkese saklıyor.

Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran ise, Gazze’ye yardımların bir şekilde ulaştırıldığını söyledi. Kurtaran, kendilerinin ve başka bazı yardım kuruluşlarının bölgede aktif olduğunu dile getirdi.

Kurtaran, bölgedeki son durumu da anlattı.

‘GEÇ OLSA DA ULAŞIYOR’

Vakfın 2023 yılı faaliyet raporunun anlatıldığı toplantıda konuşan Cengiz Kurtaran, savaşın ilk anından itibaren Gazze’de faaliyet yürüttüklerini belirterek, ‘’Gazze’de tedarik noktalarımız vardı. Savaşın ilk anında hizmet veriyorduk, hala veriyoruz’’ dedi.

Kurtaran, Gazze’nin Mısır’a açılan kapısı olan Refah’tan tır geçişlerinin yetersiz olduğunu bildirerek, şöyle konuştu:

‘’Refah’tan girişler sıkıntılı. Günlük 60 – 70 tır giriyor. Bu sayının günlük 500’e çıkması lazım. Yine de değil 70 tır, bir tır bile oraya ulaşsa elimizden geleni yapmamız gerek. Şu an Gazze’de insanlara sıcak yemek dağıtıyoruz. Yemekler önceleri ocaklarda pişiyordu, ancak şimdilerde yemek pişirmek için inşalar odun topluyor. Yardımlar geç ulaşıyor, ama ulaşıyor’’

Cengiz Kurtalan, Gazze’deki acil ihtiyaçları ise ‘gıda, hijyen malzemeleri ve çadır’ olarak sıraladı.

gazze-yardim_923b3c55ec60e2244ecb574010aab414.jpg

‘CENNET BİZE SİNA’DAN DAHA YAKIN’

Bölgedeki son duruma da değinen Kurtalan, Gazzelilerin tüm saldırılara rağmen güçlü olarak ayakta durduklarını belirtti. Kurtaran, ‘’Orada halk çarşı pazar kurup normal akışı devam ettirmeye çalışıyor. Aslında bu şekilde Siyonistlere ‘Evlerimizi yıktınız ama imanımız ayakta’ diyor’’ şeklinde konuştu.

Kurtaran, Gazzelilerin dik duruşunu, bir Filistinli ailenin arasındaki konuşmadan örnek anlattı:

‘’Bursa’da Filistinli bir damadımız var. Gazze’deki ailesini arayarak onların şehri terk edip etmeyeceğini sordu. O soruya annesi ona dedi ki, ‘Cennet bize Sina’dan daha yakın’…

Biliyorsunuz, bazıları Filistinlerin Gazze’nin hemen yanındaki Sina çölüne yerleştirilmesini konuşuyor. O anne bu şekilde saldırıları rağmen Gazze’yi terk etmeyeceklerini duyuruyor.’’

SİYONİSTLER ATEŞKES YOLU ARIYOR

Sahada aktif bir dernek olarak Gazze’de ateşkes durumunu da değerlendiren Kurtaran, birkaç kez yakın zamanda ateşkes gelebileceğini söyledi. Kurtaran, ‘’Ateşkesi yakın görüyoruz. Siyonistler Gazze’de çok zor durumda. Ateşkes yolu arıyorlar’’ dedi.

YARDIMLARIN DÖKÜLDÜĞÜ GÖRÜNTÜLERE DİKKAT!

Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük ise, yardım tırları üzerinden yapılan algı operasyonlarına dikkat çekti.

Elibüyük, ‘’Bölgeye insanlar yardım yapmasın diye bazı görüntüler yayınlıyorlar. Tırlarda bozulan yardımlar dökülüyor diyerek daha önceki dönemlerden kalan tırların görüntülerini yayıyorlar. Bir defa tırlardaki yardım malzemeleri uzun ömürdü. Kuru gıda ve konserve gibi malzemelerden oluşuyor. Tırlara yüklenen malzemelerin kullanım ömrü en az iki yıl’’ ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme