Yapay zeka, bir fotoğrafla sahte ürünleri avlayacak
Online alışverişin standart hale geldiği günümüz dijital çağında alıcıların en büyük endişelerinden biri, talep ettikleri orijinal ürünler yerine sahte ürünlerin gelmesi.
AB e-ticaret verilerine göre, gümrük tarafından el konulan tüm taklit ürünlerin yarısından fazlasının çevrimiçi mağazalardan geldiğini ortaya koyuyor.
Washington merkezli Alitheon şirketi tarafından geliştirilen FeaturePrint adlı yeni bir uygulama, bu endişe verici duruma son vermeyi hedefliyor.
Yapay zekanın (AI) gücünden yararlanan bu uygulama, sahte öğeleri tanımladığını ve bir akıllı telefonla çekilen tek bir anlık görüntüyle onları orijinal benzerlerinden ayırdığını iddia ediyor.
Şirket, barkodlara, çıkartmalara, işaretleyicilere veya RFID teknolojisine dayanan geleneksel yöntemlerin aksine, FeaturePrint'in ürünlerin kimliğini doğrulamak için optik yapay zeka kullandığını söylüyor.
Bu yaklaşım, özel tarayıcılara veya kameralara olan ihtiyacı ortadan kaldırarak akıllı telefona sahip herkesin erişimini sağlamayı hedefliyor.
Kullanıcılar bir öğenin fotoğrafını çekiyor ve uygulama ürünün orijinalliğini doğrulayarak, tedarik zincirini izliyor.
Alitheon'un yapay zeka sistemi, fiziksel nesnelerin karmaşık yüzey ayrıntılarını tanımak ve analiz etmek ve bunları benzersiz matematiksel temsillere dönüştürmek için tasarlandı.
FeaturePrint, bu sayısal kümeleri yakalayarak kayıtlı her ürün için bir dijital parmak izi oluşturuyor.
Bu, kullanıcıların diğer hizmetler gibi geniş ürün sınıflarına ayırmak yerine sisteme kayıtlı belirli öğeleri tanımlamasına olanak tanıyor.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.