Dolar (USD)
34.25
Euro (EUR)
37.16
Gram Altın
2997.06
BIST 100
8793.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Yakın Doğu'daki PKK deşifre oldu!

Milat'ın birkaç gündür manşetten duyurduğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki PKK yapılanması kamuoyunun ilgisini çekmeye devam ediyor. Son olarak Yakın Doğu Üniversitesi öğrencilerinden Fırat Kayalıdağ'ın ailesi de çok öz el açıklamalar yaptı.
Yakın Doğu'daki  PKK deşifre oldu!
05 May 2016 08:28:00
Milat'ın birkaç gündür manşetten duyurduğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki PKK yapılanması kamuoyunun ilgisini çekmeye devam ediyor. Son olarak Yakın Doğu Üniversitesi öğrencilerinden Fırat Kayalıdağ'ın ailesi de çok öz el açıklamalar yaptı.

ENES BABACAN / İSTANBUL

KUZEY Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki PKK yapılanmasına dair haberlerimizin yankıları sürerken, Adana'da tutuklanan Yakın Doğu Üniversitesi hukuk öğrencisi Fırat Kayalıdağ'ın ailesi Milat'a özel açıklamalarda bulundu.

Fırat 15 gündür kayıp

Cezaevinden tahliye olduktan sonra KKTC'ye eğitim için dönen Fırat'tan 15 gündür haber alınamadığını belirten ağabeyi Mustafa Kayalıdağ "Bu hainler üniversitede oğlumuza musallat olmuşlar. Bizim PKK'yla falan işimiz olmaz" dedi.

PKK evinde yakalanmıştı

Adana'da terör örgütü PKK'nın evinde kalırken tutuklanıp cezaevine gönderilen ve serbest kaldıktan sonra YDÜ'deki eğitimine devam eden Fırat'tan haber alamadıklarını belirten ağabeyi Mustafa Kayalıdağ "Kardeşim Fırat Yakın Doğu Üniversitesinde hukuk öğrencisiyken PKK'lıların ağına takılmış. Adana'da tutuklandığını örendikten sonra serbest kalınca Fırat, KKTC'deki eğitimine devam etmek için Yakın Doğu Üniversitesi'ne babamla birlikte geri döndü. Babam, Fırat'a sahip çıkmak ve hayatını düzene sokmak için yaklaşık 1 ay Fırat'ın yanında kaldı ve sonra döndü. Yaklaşık 15 gündür ise Fırat'tan haber alamadık. Emniyete başvurduk ve kendi imkanlarımızla Fırat'ı aramaya başladık. Babam ve ağabeyim Fırat'tan bir iz bulmaya çalışıyor. Bunun için HDP'nin Adana İl Başkanlığına da gittik. Ama hiçbir yardım göremedik" dedi.

Allah rızası için bulun

KKTC'deki PKK yapılanmasına dair gazetemizin haberlerini okuyunca çok sevindiklerini belirten Kayalıdağ ailesi mensupları "Bu hainler Yakın Doğu Üniversitesi'nde oğlumuza musallat olmuşlar. Bizim PKK'yla işimiz olmaz. Bir an önce Fırat'ın evine dönmesini istiyoruz. 15 gündür kayıp olmasından ise Fırat'ın şu an cezaevinde bile olmasını isterdik. Devletimizden ve Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Allah rızası için Fırat'ımızı buldurmasını istiyoruz. Teröristlerin elinde mi başka bir yerde mi haberimiz yok. Aramadığımız yer kalmadı ama bulamadık" şeklinde konuştu. Kayalıdağ ailesinden alınan bilgilere göre haberimizde ismi geçen Yakın Doğu Üniversitesi PDR öğrencisi Eyüp Tabak'ın ise PKK'dan ayrılıp ailesinin yanına döndüğü bildirildi.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme