Yabancı turistler Çamlıca Kulesi'ne akın etti
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ziyaretçi akınına uğrayan ve özellikle yabancı turistlerin ilgisini çeken Çamlıca Kulesi hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, kuleyi uluslararası turistik bir cazibe merkezi olarak daha fazla önem kazanmakla birlikte, ziyaretçi sayısının yüzde 35'inin yabancı turistlerden oluştuğunu ve ziyaretçi sayısının 1 milyon 196 bine ulaştığını belirtti.
Türkiye’de eğitim gören ve Beşiktaş forması giymiş Endonezyalı öğrencilerle sohbet eden Bakan Uraloğlu, ilgi odağı haline gelen Çamlıca Kulesi’nin ziyaretçi durumuna ilişkin, ''Çamlıca Kulesi’nin ziyaretçi sayısı önceki yılın Ağustos sonu itibari ile 788 bin 241 kişi ziyaret etmişti. Çamlıca Kulemizin ziyaretçi sayısı giderek artıyor ve bir önceki yılın aynı ayına göre 407 bin 759 artış göstermiş durumda ve şuan 1 milyon 196 bine ulaştı. Uluslararası bir turistik cazibe merkezi olarak giderek daha fazla önem kazanıyor. Ziyaretçilerimizin yüzde 35’i yabancı turistlerimizden oluşuyor'' dedi.
Avrupa'nın en yüksek kulesi
369 metrelik uzunluğu, deniz seviyesinden 587 metrelik yüksekliği ile Avrupa’nın en yüksek kulesi olma özelliğini taşıyan Çamlıca Kulesi, 29 Mayıs 2021’de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılmış olan Çamlıca Kulesi 7'den 70'e herkesin ilgisini çekiyor. Şehrin siluetini, tarihi simgelerini ve doğal güzelliklerini panoramik manzaralarla sunan Çamlıca Kulesi, İstanbulluların yanı sıra şehri ziyarete gelen yabancı turistlerin de ilgi odağı olmaya devam ediyor. Ziyaretçiler, benzersiz İstanbul manzarasına ek olarak çok boyutlu İstanbul filmi Seyyah 360 ve katılımcılarına ayın karanlık yüzeyine seyahat deneyimi yaşatan dijital temapark Hedef Ay ile kulede keyifli zaman geçirme imkanı buluyor. İnteraktif alanlar ve panoramik İstanbul manzarası ile son altı ayda Çamlıca Kulesi’nde turistlerin ortalama ziyaret süreleri ise 1-1 buçuk saate ulaşmış durumda.
Çamlıca Kulesi
Küçük Çamlıca Televizyon Kulesi veya Çamlıca Kulesi, İstanbul'un Üsküdar ilçesinde yer alan, televizyon ve seyir kulesi olarak hizmet veren önemli bir yapıdır. Toplamda 369 metre yüksekliğe sahip olan kule, 221 metrelik bölümü betonarme yapıdan oluşurken, 168 metrelik bölümü antendir.
Kulenin inşası, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2011 yılında açılan fikir projesi yarışması sonucunda belirlendi ve mimar Melike Altınışık tarafından tasarlandı. Proje, şehir dokusundan bağımsız bir duruşa sahip olacak şekilde tasarlandı ve lale çiçeğinden esinlenildi. Kulenin ana aksı, lalenin köklerini ve besleyici gövdesini temsil ederken, yükseldikçe şekillenen seyir terası ve restoran katları henüz açılmamış bir lale tomurcuğuna benzetilir. Kulenin panaroma asansörleri ise Asya ve Avrupa kıtalarını birleştiren İstanbul Boğazı'nı simgelemektedir.
Çamlıca Kulesi, Eylül 2020'de tamamlanarak hizmete açıldı ve açılışı 29 Mayıs 2021 tarihinde yapıldı. Hizmete girdikten sonra, şehirdeki diğer anten ve kuleler kaldırıldı ve kulede iki restoran ile bir seyir terası bulunmaktadır.
Kulenin teknik özellikleri ise oldukça etkileyicidir. Kuleden 100 radyo yayını, frekansları birbirine karışmadan ve güçlerini kesmeden aynı kalitede yayın yapabilmektedir. Seyir katları ve restoranları sayesinde ziyaretçilere muhteşem İstanbul manzarası sunmaktadır.
Projeye itirazlar da olmuştur. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Küçük Çamlıca Tepesi'ne yapılacak kuleye dikkat çekerek İstanbul'un doğal ve kültürel değerlerine verilebilecek tahribata karşı çıkmıştır. Çeşitli sivil toplum kuruluşları da korunun SİT alanı olduğunu belirterek inşaat faaliyetinin durdurulmasını talep etmiştir. Ancak, Çamlıca Kulesi projesi sonuçta hayata geçirilmiş ve İstanbul'un yeni simgelerinden biri olarak hizmet vermeye başlamıştır.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.