Dolar (USD)
34.07
Euro (EUR)
37.85
Gram Altın
2814.62
BIST 100
9758.14
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Washington Post Katil İsrail'in yalanlarını gün yüzüne çıkardı!

12 Eylül 2024 13:58:17
Washington Post gazetesi, işgalci İsrail'in Türk-Amerikan vatandaşı Eygi'nin bir arbede sırasında kazara vurulduğu iddiasını çürütüldü.

Haber: Yunus Akseki

İşgalci İsrail ordusu, Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Eygi'nin "şiddetli bir arbede" sırasında "yanlışlıkla" vurulduğunu iddia etmişti. Ancak Washington Post'un manşetinde yer alan analize göre, olay anında çatışmalar sona ermiş ve protestocular geri çekilmişti. Haberde, 50 video ve fotoğrafın incelenmesiyle İsrail’in katliam kronolojisi detaylı şekilde ortaya kondu.

Washington Post İsrail yalanlarını çürüttü

Washington Post, "Yeni video ve tanıklar İsrail'in ABD'li aktivistin öldürülmesine ilişkin açıklamasına meydan okuyor" başlıklı haberinde, Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Eygi'nin katledilmesine ilişkin önemli detayları manşete taşıdı.

6 Eylül Cuma günü, Şeria'nın Nablus kentine bağlı Beyta beldesinde İsrailli keskin nişancıların hedef aldığı Eygi'nin cinayeti, Washington Post’un editörleri tarafından detaylı şekilde incelendi. Gazete, 50 video ve fotoğraf analiz edilerek 13 görgü tanığıyla konuşulduğunu bildirdi.

İsrail’in "yanlışlıkla" yapıldığı iddiasına rağmen, Washington Post’un araştırması, Eygi’nin gösterilerin yatışmasından yarım saat sonra ve protestocuların işgalci İsrail güçlerinden 200 metre uzaklıktaki ana yola inmesinden 20 dakika sonra vurulduğunu gözler önüne serdi.

Biden katilleri aklama peşinde

İşgalci İsrail’in Şeria’da sürdürdüğü insanlık dışı tutuklama ve saldırılar devam ederken, Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Eygi'nin katledilmesi dünya kamuoyunun dikkatini bir kez daha bölgedeki İsrail zulmüne çevirdi.

Ayşenur Ezgi'nin bir 'kaza' sonucu öldürüldüğünü savunan Joe Biden yaptığı ikinci yazılı açıklamada "Ayşenur Eygi'nin ölümü karşısında öfkeliyim ve derin bir üzüntü duyuyorum. Ayşenur ABD'de üniversiteden yeni mezun olmuştu" ifadelerine yer vererek söz konusu silahlı saldırının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

ABD Başkanı Joe Biden konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada İsrail’in cinayetteki sorumluluğunu kabul ettiğini vurgulayarak Washington’ın Tel Aviv yönetiminin açtığı ön soruşturmaya tam erişimi olduğunu aktardı.