Dolar (USD)
32.51
Euro (EUR)
34.63
Gram Altın
2496.57
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Vücuttaki kanseri bitiren mucize

Kırmızı pancar faydaları açısından oldukça zengin bir sebze. Vücutta doping etkisi bulunan pancar güçlü bir antioksidan. Ayrıca her şekilde de tüketilebilir.
Vücuttaki kanseri bitiren mucize
21 Temmuz 2022 22:17:03
Kırmızı pancar faydaları açısından oldukça zengin bir sebze. Vücutta doping etkisi bulunan pancar güçlü bir antioksidan. Ayrıca her şekilde de tüketilebilir.

Kırmızı pancarın faydaları saymakla bitmiyor. Pancara canlı rengini veren güçlü bir antioksidan olan betalain içeren birkaç sebzeden biridir. Betalainler iltihabı azaltır. Kansere ve diğer hastalıklara karşı korunmaya yardımcı olur. Dr. Muammer Yıldız, kırmızı pancarın faydalarını ve hakkında bilinmesi gerekenleri tek tek sıraladı.

Kırmızı pancar vücutta doping etkisine sahiptir. Kırmızı pancarın sosu, yemeği, çorbası, salatası, kavurması yapılabilir.

Kırmızı pancarın faydaları

Vücuttaki iltihabı azaltır. Kansere karşı korur. Dayanıklılığı artırır. Kalbe faydalıdır. Ciğerleri daha iyi çalıştırır. Kaslara giden kan akışını artırır. Bu yüzden bazı sporcular, performanslarını artırmak için egzersiz yaparken pancar yer veya pancar suyu içer. Pancar hücrelerin büyümesine ve çalışmasına yardımcı olan B9 vitamini bakımından zengindir. Felç riskini azaltır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Pancar lif bakımından yüksektir ve bağırsaklardaki iyi bakterilerin büyümesini teşvik eder. Hastalıklarla savaşmayı kolaylaştırır. Sindirimi iyileştirir ve kabızlık riskini azaltır.

Kimler kırmızı pancar tüketemez?

Böbrek hastalığı olanlar pancar tüketmemelidir. Herhangi bir hastalığı olanlar mutlaka hekime danışmalıdır.

Pancar nasıl tüketilir?

Pancar mevsiminde değilse, konserve veya dondurulmuş pancar tüketilebilir. Pancarlar genellikle kavrulur, çünkü doğal şekerleri yüksek ısıda pişirildiğinde lezzetli bir karamelizasyon oluşturur. Ayrıca çiğ olarak da yenilebilir. Onları bir salata üzerine rendeleyebilirsiniz.