Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Volkan Demirel: Özür dilenecek bir durum yok

Fenerbahçe'nin başarılı kalecisi A Milli Futbol Takımı'na çağrılmaması hakkında Fenerbahçe Dergisi'ne açıklamalar yaptı.
Volkan Demirel: Özür dilenecek bir durum yok
31 Mart 2016 13:47:00
Fenerbahçe'nin başarılı kalecisi A Milli Futbol Takımı'na çağrılmaması hakkında Fenerbahçe Dergisi'ne açıklamalar yaptı.

Fenerbahçe'nin tecrübeli file bekçisi Volkan Demirel, A Milli Futbol Takımı'na çağrılmaması hakkında Fenerbahçe'nin resmi yayın organlarından Fenerbahçe Dergisi'ne konuştu.

SAHAYI TERK ETMİŞTİ

Volkan Demirel, Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın Kazakistan ile Galatasaray'ın stadı TT Arena'da oynadığı maç öncesi ailesine edilen küfürler nedeniyle sahayı terk etmişti.

FATİH TERİM ÖZÜR BEKLEDİ

O günden bu yana Milli Takım'a çağrılmayan Volkan Demirel'den Fatih Terim de kamuoyu önünde bu konuda özür dilemesini bekledi.

VOLKAN İLK KEZ KONUŞTU

Demirel, bu konuda ilk kez açıklama yaptı ve şu ifadeleri kullandı; "Bir futbolcu için, milli formanın hiçbir zaman tartışması veya planlaması yoktur. Ben de her zaman milli formayı giydiğim için gurur duydum. Size verildiği takdirde, onu giymek için gurur duyar, bu durumun onuru yaşarsınız. Ama artık bu olay çarpıtılmaya başladı ve ben bundan rahatsız olmaya başladım. Milli takımdaki futbolcular, hepsi çok iyi tanıdığım insanlar, arkadaşlarım, kardeşlerimu2026 Oyunculara, teknik ekibe saygısızlık yapıldığını düşünüyorum. Yanlış yapılıyor. Çağırılıyorsam giderim; çağırılmıyorsam da ben nasıl ki karara saygı duyuyorsam, insanların da susması lazım. Bana görev verildiği takdirde ben giderim, milli forma için savaşırım ama çağrılmadığım zaman, Volkan Demirel konusunun kapanması lazım. Bu konu üzerine birçok haber çıkıyor. Hiçbiri benim demecim değil. Ben açıklama yapacaksam şu an olduğu gibi Kulübümün yayın organlarına konuşurum."

"BEN DOĞRU OLDUĞUNA İNANDIĞIM ŞEYİ YAPTIM"

"Orada yaşadıklarımı, hissettiklerimi kimse bilemez. Önce ıslıklamalar oldu. "Susun" dedim. Sonra anneme, eşime, kızıma çok ağır küfürler edildi. Ben o kafayla zaten oynayamazdım. Takıma hiçbir faydam olmazdı. Bu nedenle çıktım. Bu kararım kimine yanlış kimine doğru gelebilir ama ben doğru olduğuna inandığım şeyi yaptım. Bu kararımdan dolayı hiç pişman değilim. Ve özür dilenecek bir durum olduğunu da düşünmüyorum. Kimse özür dilememi beklemesin. Bilhassa medya. Çağırılıyor muyum, çağırılmıyor muyum? Bitti. Kimse başka bir şey aramasın. Ben çağırılsam gideceğim oynayacağım, çağırılmazsam da saygı duyup çalışmaya devam edeceğim."

"YAPTIĞIMIN SONUNA KADAR ARKASINDAYIM"

"Ben milli takım forması ile sahaya çıkmışım. Milli takımım için mücadele edeceğim. Orada artık benim için 2 renk var: Kırmızı ve beyaz. Ay yıldızlı bayrağımızın altında mücadele etmeye çıkıyorum ve utançla söylüyorum ki fanatizm ay yıldızın önüne geçiyor. Milli takım artık Konya'da oynuyor. Niye son başarılı maçlarını hep Konya'da oynamış? Bence bunu da araştırmamız lazım. Milli takımın kendine ait bir stadı olmuyorsa da ülkemizde birçok güzel stat yapıldı. Oralarda oynamak gerekiyor. Çünkü oradaki insan futbolcuyu her an göremiyor, baş tacı ediyor. Buradaki insan geliyor; parasını veriyor. Sanki o parayla bizi sahiplendiğini sanıyor. Son olarak şunu tekrarlamak isterim: Yaptığımın sonuna kadar arkasındayım."